Logo denoordwijker.nl
Foto: pr
Foto: pr

Fiets-clinic voor vrouwen

  Sport

sportief ♦ Met ingang van zondag 8 maart houdt ToerFietsClub (TFC) Noordwijk een fiets-clinic, voor vrouwen. De clinic is bedoeld voor vrouwen met een racefiets die het leuk vinden om regelmatig toertochten te rijden. Aan bod komen een goede fietshouding, het rijden in een groep en do's en don'ts op gebied van veiligheid en techniek.

Steeds meer vrouwen ontdekken fietsen als sport. Een groeiend aantal dames pakt de racefiets of mountainbike voor een training in de buitenlucht. De fiets-clinic is opgezet door leden van de ToerFietsClub.

Zij zijn bereid om hun ervaring en deskundigheid en alles wat bij het toerfietsen komt kijken, door te geven aan vrouwen die willen kennismaken met deze sport. Voorzitter Piet Groen is enthousiast over dit initiatief. "Onze ToerFietsClub kent een ledenaantal dat ruimte biedt voor groei. Vrouwen zijn bij ons eigenlijk niet actief, terwijl er landelijk een geheel andere tendens is: het fietsen door vrouwen is populair! Bij de vele georganiseerde toertochten in heel Nederland, zien wij dat steeds meer vrouwen op de racefiets stappen. Veel van hen fietsen echter liever niet met een groep mannen mee. Daarom verzamelen vrouwen zich steeds vaker in vrouwengroepen. De snelheden en afstanden in deze groepen liggen lager en plezier is de belangrijkste drijfveer.

Dat plezier wordt onder meer gehaald uit leren om beter te fietsen in een heel eigen, sociale- en sportieve context." Na de clinic is het altijd mogelijk om mee te fietsen met de mannen. Maar het ontstaan van een Ladies Only groep binnen de vereniging is niet ondenkbaar. ToerFietsClub (TFC) Noordwijk bestaat eer dan 30 jaar en is vooral bekend geworden als TFC Zilveren Kruis. De naamswijziging dateert uit 2018 nadat de fietsclub een vereniging is geworden.

Meer informatie bij het bestuur van de TFC, mail: bestuur@tfcnoordwijk.nl of bel met Dirk Hazenoot, 06-8008 4655.

Meer berichten