Rodny Hofman en Loyd van der Wilden. | Foto: Orange Pictures, Kees Kuijt.
Rodny Hofman en Loyd van der Wilden. | Foto: Orange Pictures, Kees Kuijt. Foto: Kees Kuijt

Verlies na goede reeks wedstrijden

Sport

Nadat VVSB de geest weer helemaal gevonden had en het vijf wedstrijden op rij niet had verloren, heeft GVVV een einde gemaakt aan deze reeks.

Door Stefan van den Burg

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de gasten uit Veenendaal op voorsprong door een intikker van Simon Brouwer. Na de rust zorgde Frank Tervoert met een acrobatisch tikje voor de gelijkmaker, maar lang kon VVSB daar niet van genieten. Bart Hulsbos zorgde voor een nieuwe voorsprong, waarna in de slotminuten Roy Terschegget voor de 1-3 eindstand zorgde.

Beslissende tikje

VVSB kende diverse personele problemen, naast de al langdurige blessuregevallen. Zo waren Frans van Niel, Jelmer Vijlbrief en Sven Verlaan niet beschikbaar voor trainer Eric Meijers en stonden Sonny ten Hoope, Loyd van der Wilden en Victor Schipholt voor hen in de basis. Dat de ploeg even moest wennen aan de nieuwe bezetting was direct duidelijk en zorgde ook voor de snelle achterstand. Mo Bendadi veroverde de bal op de linkerflank, gaf de bal voor waarna Simon Brouwer in de scrimmage voor het beslissende tikje zorgde.

Niet veel later had het al 0-2 kunnen staan, maar de pegel van Jeremy de Graaf spatte uiteen op de lat. VVSB kwam gedurende de eerste helft wel wat beter voor de dag, maar kon slechts mondjesmaat in of rondom het strafschopgebied van GVVV komen. De gevaarlijkste pogingen van de Noordwijkerhouters waren vlak voor rust. Eerst was het Frank Tervoert die doelman Johan Jansen een redding moest laten verrichten.

Even later schoot Richelo Fecunda de bal net over het doel van de Veenendalers.

Acrobatiek

Na de rust kabbelde de wedstrijd wat voort zonder al te veel grote kansen. Bij GVVV moest met nog zo'n 25 minuten op de klok doelman Jansen het veld verlaten met een blessure aan het bovenbeen. Zijn vervanger Bart van de Beek kon even later al de bal uit het netje gaan vissen. De invaller aan VVSB kant, Lulinho Martins, snelde langs Taoufik Adnane en gaf de bal voor op Tervoert. De spits van VVSB zag de bal wat achter zich terecht komen en tikte op een acrobatische wijze de bal toch achter de verbouwereerde invaldoelman.

Lang kon VVSB niet kijken naar de gelijke stand, want nog geen vijf minuten later stonden de mannen van Niek Oosterlee alweer voor. Een corner van Roy Terschegget werd binnen gekopt door de boomlange verdediger Bart Hulsbos.

VVSB moest weer op zoek naar de gelijkmaker, maar gaf daarbij veel ruimte weg. Ruimte waar GVVV wel raad mee wist. In eerste instantie zorgde Jordy Zwart er nog voor dat Soufiane Laghmouchi niet geheel vrijstaand kon uithalen, maar in de blessuretijd was er geen redden meer aan. Terschegget omspeelde simpel de verdediging van VVSB en schoot met een droge knal de wedstrijd in het slot.

Scoreverloop en opstelling

VVSB – GVVV 1-3: 4. Brouwer 0-1, 72. Tervoert 1-1, 75. Hulsbos 1-2, 90+1. Terschegget 1-3.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo (88. Pauw), Zwart, Schipholt (62. Martins), Van der Wilden; Ten Hoope, De Rijk, Bakker; Tervoert, Bekooij.