Afbeelding

Dames van MSV Handbal weer een stap dichter bij een mogelijk kampioenschap

Sport

12 maart was Stompwijk'92 de tegenstander van deze zonnige zondag. Met nog 2 wedstrijden te gaan in de zaalcompetitie zou verlies de kansen op een kampioenschap verkleinen. Wat zou deze zondag brengen? Met veel enthousiast publiek op  de Noordwijkse tribune zagen zij een MSV verdediging die het eerste doelpunt van Stompwijk in het doel liet verdwijnen.

Het duurde 10 minuten voordat MSV tot scoren kwam. Daarvoor was het steeds de paal die het scoren verhinderde. Na het eerste doelpunt van Joyce Godé waren het Karin v.d. Berg, Rozi Prins (2x) en Emma Schepens die een voorsprong lieten aantekenen op het scorebord van 5-1. Daarna hadden de dames van MSV de weg naar het doel gevonden en  werd een ruststand van 7-4 in het voordeel van MSV bereikt.
Na een verdiende rust waarbij de speelsters hun afspraken nog eens afstemden met elkaar was het Rozi die het eerste doelpunt na de rust maakte. MSV kon rustig uitlopen naar een groter  verschil.
Zoë Hazenoot had deze zondag de dag van haar leven en scoorde 2x achter elkaar een doelpunt. De eerste twee voor MSV na haar polsbreuk. Keepster Sonja Loos had halverwege de tweede helft nog een benauwd moment, toen zij op de bal stapte bij het stoppen van de bal en haar been verdraaide, maar gelukkig liep het goed af en kon zij de wedstrijd tot het einde uit spelen.
De dames kwamen niet meer in gevaar en de marge werd steeds groter, met nog 5 minuten op de klok was het nog 19-7. Er werd zachtjes gesproken over meer dan 20 doelpunten. Rozi die graag nog een paar doelpunten wilde maken voegde daad bij het woord en maakte nummer 24 en 25 van de Wedstrijd.
De eindstand werd uiteindelijk 25-10 voor MSV.
De dames die in de tweehelft verantwoordelijk waren voor de eindstand waren: Rozi, Karin, Zoë, Joyce en Anne Schepens.
Tegenstander voor volgende week, Olympia, liet dure punten liggen bij Hellas waardoor het volgende week zondag in Wassenaar, de wedstrijd van de waarheid zal worden en dan pas wie zaalkampioen word,  beslist zal worden.
Om 10.55 spelen de dames in Wassenaar de beslissende wedstrijd! Komt u ook kijken?