Logo denoordwijker.nl
Timo Ruigrok aan de bal. | Foto: Johanna Wever
Timo Ruigrok aan de bal. | Foto: Johanna Wever
Sport

SJC bedwingt koploper

  Sport

ADO '20, een bepaald niet onbeduidende tegenstander. Dat was vooraf bekend en dat bleek ook zondagmiddag. Maar toch zag SJC kans om een winstpunt mee naar Noordwijk te nemen.

Want een winstpunt kan het best worden genoemd, het gelijke spel tegen koploper ADO '20. Gedurende de wedstrijd toonde deze ploeg de balvaardigheid, de snelheid van handelen en het combinatievermogen, die in de 3e divisie niet zou misstaan. Toch had SJC al heel snel na het beginsignaal een dot van een kans kunnen verzilveren. Al Tamimy, weer terug in de basis, ontsnapte aan de aandacht van de verdediging en de grensrechter. En mocht alleen op de keeper af stormen. Maar zag helaas geen kans het net te vinden. De mannen uit Heemskerk bleken daar niet van geschrokken. Integendeel, het leek het sein om SJC onder druk te zetten. Vanuit een flitsende combinatie over het hele veld kwam de bal vanuit een voorzet bij de volledig vrijgelopen spits en het was 1-0. Een tegenvaller van jewelste.

Al gauw bleek dat het hiermee ook nog niet gedaan was. ADO'20 bleek de gemakkelijker combinerende ploeg waarin het middenveld excelleerde en de 2 stoere en boomlange verdedigers dominant op konden treden. En SJC moest alle zeilen bijzetten om meer treffers te voorkomen. Toch kwam er na 32 minuten de niet verdiende gelijkmaker. Een verre uittrap van Schelvis bereikte van Dijk. Die op zij beurt Al Tamimy wist te vinden. De spits maakte nu geen fout: 1-1. De Heemskerkers vervolgden direct hun jacht op een tweede treffer. En die kwam er ook hoewel ze daar wel de medewerking van Verhoek bij nodig hadden. Een afstandschot werd door hem van richting verandert en Schelvis was machteloos: 2-1.


Vrije trap

Na de rust stond SJC voor de taak om de stand weer gelijk te trekken. Tegenover het overwicht van de tegenstander kon niets anders dan keihard werken en passie worden geëtaleerd. Wat wel als resultaat had dat de tegenstander wat slordiger werd en foutjes ging maken. Daardoor kon SJC af en toe ook wat gevaarlijker worden rond het strafschopgebied. Er kwam een kans toen er net buiten de 16 een vrije trap werd toegekend. Een gretige Ruigrok ging achter de bal staan, zocht nu eens niet de zo gevreesde kopkracht van SJC, maar richtte met succes op de linkerhoek: 2-2.

Een zeer welkome gelijkmaker die bij ADO'20 nu toch wel voor wat onrust zorgde. Het nieuwe offensief bracht hen een aantal malen in scoringspositie. Het was aan een uitstekend keepende Schelvis te danken dat doelpunten uitbleven. Aan de andere kant kwamen er voor SJC ook nog enkele mogelijkheden om toch de volle buit te pakken. Al Tamimy en Steenvoorden waren dicht bij een treffer en enkele afstandsschoten vlogen net naast en over.

SJC zakt door dit gelijke spel wel een plaatsje op de ranglijst. Maar kan zondag, in de thuiswedstrijd tegen MSC mogelijk weer winst behalen. De Meppeler Sport Club heeft 12 punten uit 13 wedstrijden maar is aanvallend ingesteld en heeft inmiddels 23 goals gescoord.

Meer berichten