Logo denoordwijker.nl

Jeugd Noordwijkse IJsclub op weg naar Nederlandse top

  Sport

schaatsen ♦ De NIJC is enkele jaren geleden met een ambitieus trainingsprogramma bij de jeugd gestart. Door intensieve begeleiding en vele trainingsuren is de NIJC jeugd erin geslaagd zich bij de Haarlemse top te schaatsen.

Dat de weg omhoog lang is blijkt geen belemmering om met veel inzet en enthousiasme elke wedstrijd vol in te gaan. De resultaten, nu al dit seizoen behaald, zijn zo overweldigend goed dat er voorzichtig naar volgende stappen (landelijk) gekeken wordt. Een bijzonder seizoen voor de huidige NIJC jeugd met uitzicht op een grote doorbraak naar de toekomst. 

Deze lichting schaatsers heeft het in zich, om in enkele jaren, door te stoten naar de landelijke top. Dat de NIJC de top kan behalen is al meerdere keren gebleken. De NIJC heeft en had schaatsers op Nederlandse en Europese kampioenschappen. Wat de huidige lichting pupillen wel bijzonder maakt is dat er al zo vroeg mooie successen zijn. Een reden om dit seizoen op de voet te volgen en te zien of alle ambities waargemaakt worden.

Terug naar Haarlem daar was al weer de tweede wedstrijd van de pupillen in het kader van de IJskonijn Cup (baanwedstrijden Haarlem). De Noordwijkse IJs Club (NIJC) was goed vertegenwoordigd met Charlotte van der Meulen, Marit van der Meer, Lars van Nierop, Jelle Plug, Tim van der Zalm, Niels van der Meer en Jelmer van der Slot  Allen hebben de eigen records verbeterd en behoren tot de snelste schaatsers in Haarlem.

Jelle en Niels doorkliefden voor de eerste keer de magische grens op de 500 mtr. door onder de minuut te finishen. Charlotte werd in haar klasse 2e en 1e met een persoonlijk record (PR). Marit werd twee keer eerste met twee PR's. oa 9 seconde van haar tijd op de 300 meter. Lars werd 7e en 8e met twee PR's. Jelle werd 7e en 7e en 5e en zette voor de eerste keer prachtige tijden. Tim werd 11e en 5e en 6e met 3 PR's. Niels werd 2e en 3e en 6e met 3 PR's. Jelmer werd twee maal derde, tijdens zijn 500 mtr stevende hij af op een hele goede tijd, zijn opening was fenomenaal, maar hij kwam ten val, dus geen tijd.

De volgende wedstrijd is op zondag 30 oktober.

Meer berichten