Logo denoordwijker.nl
V.l.n.r. Marieke Kuijt, Remco van Beelen, Michelle Zeeman en Peter Le Clercq. | Foto: PR
V.l.n.r. Marieke Kuijt, Remco van Beelen, Michelle Zeeman en Peter Le Clercq. | Foto: PR
Sport

Noordwijkse schaatsers naar Special Olympics

  Sport

winterspelen ♦ Van 18 t/m 24 maart nemen in totaal 3.500 sporters met een verstandelijke beperking uit 117 landen het tegen elkaar op tijdens de Special Olympics World Winter Games in Oostenrijk.

Tijdens de World Games kunnen de sporters van Team NL hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau. Team NL doet met 25 sporters mee op dit wereldpodium, waar vele levens zullen veranderen en de sporters boven zichzelf uit zullen stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Drie schaatsers van IJsclub Voorwaarts zijn uitgenodigd door Team NL om ons land te vertegenwoordigen bij het schaatsen. In maart gaan Michelle Zeeman, Peter Le Clercq en Marieke Kuijt met trainer Remco van Beelen naar Oostenrijk. Het gaat allemaal officieel, de schaatsers zijn gekeurd door een sportarts en hebben diversen tests moeten ondergaan. In de zomer stond er een stevig skeelertraining op het programma. Het plezier staat boven aan, maar trainer Remco kijkt toch ook graag met een schuin oog naar het podium. Vanaf oktober gaan de schaatstrainingen weer beginnen en is er zelfs een trainingsweekend gepland.

De schaatsers zijn op zoek naar sponsors, een behoorlijk gedeelte van de reis moeten ze zelf betalen. Iedere euro is welkom. Een crowdfunding zal worden opgezet en er is al een rekeningnummer geopend (NL86RABO3181733725) t.a.v. D.G.Kuijt Special Olympics. Meer informatie via tel. 4016072 en vragen naar Dirk.

Meer berichten