Martijn Walter scoort hier op een schitterende manier de 2-0. Helaas zou hij in de slotminuut een zelfde kans niet verzilveren.
foto's

Teleurstellend gelijkspel voor SJC tegen JOS

Sport Sport

voetbal ♦ Ver in blessuretijd tegen een tegendoelpunt oplopen. Daarmee een verdiende overwinning uit handen geven en aan de wedstrijd tegen kampioenskandidaat JOS slechts 1 punt overhouden. Dat was het sobere saldo voor SJC.

Het verblijf in de hoofdklasse blijkt voor SJC dit seizoen een kwestie van vallen en opstaan. Na aanvankelijk 2 overwinningen kwamen er 3 nederlagen. Tegen het nog ongeslagen JOS waren de Noordwijkers, zonder de zieke Mike Verhoek, bepaald niet de favoriet. Maar na 10 minuten was er wel de voorsprong. De uitkomende keeper maakte buiten het strafschop gebied de 'nuttige' overtreding. Slechts een gele kaart was de sanctie van de arbiter. De prachtige vrije schop van Timo Ruigrok gaf hem de juiste straf: 1-0.

SJC bleek zelf wat verbaasd over deze weelde. De mannen uit Watergraafsmeer beseften dat er een tandje bij moest. Daarbij gebruikten zij veel fysiek zodat er met regelmaat verzorging noodzakelijk was. Dandy Steenvoorden moest na een harde botsing zelfs het veld verlaten.
Het lichte overwicht van JOS bracht hen slechts 1 behoorlijke kans. SJC daarentegen kreeg meer mogelijkheden waarbij hun uitstekende keeper erger wist te voorkomen.

Na de rust zocht JOS nadrukkelijk de aanval. Maar in die fase hield Zethof zijn veldbezetting uitstekend in stand. Daardoor kon regelmatig in de omschakeling het vijandelijke doel worden gezocht. Wat na ruim 10 minuten al succes opleverde. Via Rick van Dijk kwam Martijn Walter oog in oog met de keeper en faalde niet: 2-0.

SJC bleef ook in die periode de bovenliggende partij. Met nog al een paar mogelijkheden en 2 grote kansen. Naar mate de wedstrijd vorderde, kroop SJC steeds verder terug met als logisch gevolg dat JOS met veel mensen in het strafschopgebied doordrong. Daarbij ontstonden rommelige situaties waaruit uiteindelijk 2 keer identiek, vanuit een kluwen spelers, het net werd gevonden.

Laatste minuut

De laatste keer zelfs in de laatste minuut van de blessuretijd. Terwijl de verdediging nog stond na te balen kwam er voor SJC toch nog een grote kans. Martijn Walter was opnieuw sterk in zijn opmars maar probeerde Sten Goosen te bereiken, terwijl hij zo vlak voor het doel beter voor eigen kans had kunnen gaan. Direct daarna kon JOS juichend en nog steeds als koploper het veld verlaten. Voor SJC bleef slechts 1 punt en een grote teleurstelling.

De komende wedstrijd is in het grensgebied bij Duitsland tegen Alverna (gemeente Wijchen). Een ploeg die met SJC en 4 andere clubs ook 7 punten heeft verzameld, maar die kost wat kost in de hoofdklasse wil blijven en daarom vorige week de selectie heeft uitgebreid met een Japanner en 2 Amerikanen. Het lijkt opnieuw een vette kluif te worden, ook al omdat het scorend vermogen van SJC nog steeds te wensen over laat.