Logo denoordwijker.nl
Verdediger Mike Verhoek, hier winnaar in een kopduel, had geen gemakkelijke middag in Sneek. | Foto: Johanna Wever
Verdediger Mike Verhoek, hier winnaar in een kopduel, had geen gemakkelijke middag in Sneek. | Foto: Johanna Wever
foto's Sport

SJC loopt opnieuw tegen een nederlaag op

  Sport

voetbal n De uitwedstrijd naar SWZ Boso Sneek werd voor SJC een lange busreis. heen. Maar zo mogelijk een langere reis terug. Na de nederlaag met maar liefst 4-0 moet het voor de spelers geen pretje zijn geweest.

door Wim Siemerink

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat deze wedstrijd zo zou eindigen. De beide ploegen begonnen behoudend aan de strijd. SJC met Dandy Steenvoorden en Martijn Walter op de bank. Hun plaatsen in de voorste lijn werden ingenomen door Rick van Dijk op links en Abbas El Taminy op rechts. In de verdediging deze week weer plaats voor Juriaan van Duin ten koste van Marvin Sloos.

Aanvankelijk dus wat terughoudendheid maar beide ploegen kwamen na een half uurtje wat uit hun schulp. Dat resulteerde in een aantal kleine mogelijkheden en halve kansen aan beide kanten. Voor SJC de eerste echte grote kans en even later was Verweij er weer dichtbij na een vrije trap van Timo Ruigrok.

De rust brak aan met de dubbelblanke stand. En vol goede moed begonnen de SJC-ers aan de tweede periode. Maar al gauw was het Sneek die doelman Schelvis, na spelhervatting van ver buiten de 16, onverwacht het nakijken gaf: 1-0. SJC leek geschrokken.

Met inmiddels Martijn Walter voor Stef van der Zalm en Dandy Steenvoorden voor Rick van Dijk probeerde Zethof de bakens te verzetten. En het waren juiste deze beide spelers die kort na elkaar een grote kans niet konden omzetten in de gelijkmaker. De heersende voetbalwet bleek ook deze middag geldend en viel het doelpunt aan de andere kant. In de omschakeling verraste SWZ Boso Sneek de verdediging en Schelvis had opnieuw het nakijken: 2-0. Zethof liet Mike Verhoek doorschuiven naar voren en probeerde daarmee iets te forceren.

De inmiddels voor David Verweij in het veld gekomen Marvin Sloos moest een klein kwartier voor tijd machteloos toezien hoe ook de bal achter de uitlopende Schelvis in het doel verdween en dus de 3-0 op het scorebord kwam. Dat het ook nog eens 4-0 werd maakte de lange terugreis naar Noordwijk er vast niet plezieriger op.

SJC krijgt zondag bezoek van JOS Watergraafsmeer. De titelkandidaat is nog ongeslagen en heeft een hechte verdediging. Zij wisten hun wedstrijd tegen Heerenveen weer met 3-1 winst af te sluiten. Een week de tijd voor Zethof om te bedenken op welke manier de punten weer eens in huis kunnen worden gehouden.

Meer berichten