Logo denoordwijker.nl
Sport

NOVO Dames 3 start seizoen met winst

  Sport

volleybal ♦ Op woensdagavond is het volleybalseizoen van NOVO begonnen. Dames 3 mocht het spits afbijten met een bekerwedstrijd in Kwintsheul tegen het altijd lastige PQV.

In een zaal zonder airco moest het "even" gedaan worden. De temperatuur liep al snel op tot het kookpunt.

Met Madelein en Lani op het midden. Afra en Stephanie op buiten. Tess op de diagonaal en Anouk als spelverdeler gingen we van start. De eerste set liep redelijk tot goed. Mooie reddingen en aanvallen wisselde elkaar af. Deze werd door D3 redelijk gemakkelijk gewonnen met 25-18.

De tweede set was van een ander niveau. Het team begon ongewijzigd aan de set. We stonden al snel met 10-3 achter en daarna 19-8 achter. Na een donderpreek van coach Rob Kruis, gingen de ruggen recht en de hoofden omhoog. Na een mooie serviceserie van Tess en een positiewissel op het midden werd de achterstand omgebogen naar een 23-22 voorsprong. Met goede opzetten van Anouk en rake klappen van Afra werd de set beslist op 26-24. Toch bleek dat de pass beter verzorgd moest worden.

In de derde set was de pass iets beter. Merel werd ingebracht op de positie van Anouk en Janita voor Afra op buiten. Met mooie reddingen van Lani en aanvallen van Nelleke werd de set gewonnen met 25-19. De tweede ronde in de beker is een feit.
Supertrotse coaches en meegereisde ouders hebben een mooie pot volleybal gezien.

Meer berichten