Logo denoordwijker.nl
 | Foto: OrangePictures
| Foto: OrangePictures
Sport

Jodan Boys bevecht gelijk spel tegen Noordwijk

  Sport

Voetbal ♦ Een tiende plaats op de ranglijst lijkt voor Noordwijk een zeer tegenvallend begin van deze competitie. De favorietenrol die zo nadrukkelijk werd opgeëist blijkt tot nu toe nauwelijks van toepassing.

Noordwijk kwam in de thuiswedstrijd onder zeer zomerse omstandigheden nagenoeg compleet binnen de lijnen. Slechts de ongelukkig geblesseerde Smith ontbrak en werd vervangen door Michel.


Noordwijk begon op de vertrouwde manier tegen het fysiek sterk geachte Jodan Boys. Het spel, het blijven zoeken naar medespelers en vanuit de combinaties de tegenstander onder druk houden, is nog steeds de zichtbare tactiek. En na een half uurtje spelen gaf dat een eerste resultaat. De snelle James mocht voorzetten, Goncalvez liet de bal listig lopen en Mario Lomes haalde de trekker over: 1-0.

Noordwijk leek de bovenliggende ploeg totdat de Boys een vrije trap mochten nemen. De boomlange spits met de prachtige naam Bradley El Idrissi verschalkte de teruggekeerde Amezrine: 1-1.

Niet op scherp

Met die stand werd, ondanks enkele grote kansen, toch het rustsignaal gehaald. En na de thee bleef Noordwijk de betere ploeg. Maar net als voor de rust zag Westdijk weer geen kans om doelman Straver te passeren. De van HBS afkomstige spits krijgt het vizier maar niet op scherp. En mede daardoor kwam Jodan Boys misschien wel tegen de verhouding in op voorsprong. Alweer na een spelhervatting, nu uit een corner, kopte de Gouwenaren raak: 1-2.

De al eerder gemaakte opmerking van Corneille dat Noordwijk te gemakkelijk tegengoals incasseert bleek ook deze middag catastrofaal. Ook al omdat Westdijk niet in staat kan worden geacht de productiviteit van Japie van Duin te evenaren.

Lichtpuntje

Toch had Corneille een lichtpuntje gezien in de verdediging die volgens hem nauwelijks iets had weggegeven. Maar hij vergat dat Amezrine er tot 2 keer toe niet goed uitzag. En dat Noordwijk toch nog een gelijkspel uit het vuur wist te slepen was gezien het spelbeeld wel verdiend. Sterker, gezien de kansen had de score hoger uit moeten vallen. Maar de gelijkmaker kwam er dus. Via Dorothea en James kwam de bal bij de ijverige Lomes: 2-2.

Hoek

Aanstaande zaterdag is de uitwedstrijd bij Hoek. De Zeeuwen staan net als Noordwijk tegenvallend op 5 punten. Voor beiden gold vooraf de favorietenrol. Voor beiden dus zaak om deze wedstrijd weer eens de volle winst te halen om de afstand tussen koploper Achillesveen niet onoverbrugbaar te laten worden. Voor Noordwijk is het te hopen dat Westdijk zijn zo geprezen scorend vermogen deze middag wel weet te manifesteren.

Meer berichten