Logo denoordwijker.nl
Raymond van Heijningen van SJC aan de bal. | Foto: Johanna Wever
Raymond van Heijningen van SJC aan de bal. | Foto: Johanna Wever
Sport

SJC komt weer niet tot winst tegen RKHVV

  Sport

voetbal ♦ Het lijkt er even op dat er zand in de machine is gekomen. Na het verlies van vorige week werd in de thuiswedstrijd tegen RKHVV opnieuw niet gescoord.

Na een lange reeks van overwinningen blijkt SJC in de hoofdklasse nu toch zwaardere tegenstand te krijgen. Op de Lageweg bleef het heel lange tijd 0-0. Totdat in de allerlaatste minuut het noodlot toesloeg en opnieuw een nederlaag moest worden geïncasseerd.

Vanaf het begin was duidelijk dat het geen makkelijke middag zou worden. SJC was collectief best sterk maar de tegenstander uit Huissen bleek over meer individuele vaardigheid te beschikken. Toch was er een grote kans voor SJC. Dandy Steenvoorden, net weer hersteld van de tegen Rhoda Raalte opgelopen enkelblessure, kwam in positie. Maar kon helaas geen krachtig schot produceren waardoor hij geen doel trof.


De logische 0-0 met de rust moet aanleiding zijn geweest voor Zethof om zijn mannen aan te sporen meer druk naar voren te zetten. Dat gebeurde dan ook. SJC kreeg meer vat op het spel, werkte hard en creëerde een overwicht. Maar tot resultaten zou dit niet leiden. De kracht van SJC, het scoren middels de lange kopsterke verdedigers uit spelhervattingen, bracht deze middag geen goals op. David Verweij was er een paar keer wel dichtbij. En ook zijn afstandschot kon de doelman niet verschalken.
Aan de andere kant was er weer een foutloos optreden van doelman Schelvis. Zodat de supporters eigenlijk al rekenden op een bloedeloos gelijk spel. Opvallend was dat Zethof geen reden zag om, zoals hij in het verleden maar al te graag deed, een extra aanvaller in te zetten om winst te forceren. Een gelijk spel was kennelijk voldoende. Maar in de 92e minuut stortte heel SJC inclusief doelman Schelvis hopeloos ter aarde. Een prachtig stiftje verdween over de lange doelman in het net: 0-1.
Het aanvankelijke optimisme lijkt nu getemperd, iedereen staat weer met beide benen op de grond. Tegenstanders uit de hoofdklasse blijken stuk voor stuk sterke teams waartegen winst moeilijk te behalen kan zijn.

Dit weekend moet SJC opnieuw naar Friesland. In Sneek moet tegen Zwart-Wit gestreden worden om de noodzakelijke winstpunten. Sneek won van Heerenveen met 2-1 en staat inmiddels op de 3e plaats. ADO '20 en JOS strijden zoals te verwachten inmiddels om de koppositie. Voor SJC vooral zaak om minimaal 1 punt mee te nemen naar Noordwijk wil men niet al te snel afzakken naar de onderste regionen.

Meer berichten