Logo denoordwijker.nl

Schaakvereniging Daniel Noteboom bestaat 80 jaar

  Sport

SCHAKEN ♦ Op 14 januari van dit jaar bestond de schaakvereniging Daniel Noteboom 80 jaar.

De schaakclub maakt een succesvolle periode door, want afgelopen seizoen promoveerde het eerste team naar de eerste klasse van de Leidse Schaakbond. Bovendien heeft de club sinds vorig jaar weer een florerende jeugdafdeling. Onder de bezielende leiding van Rene Janssen en Tom de Bakker wordt wekelijks les gegeven aan 12 kinderen. Ook het aantal seniorleden neemt weer toe.

Aan het begin van dit jaar is dit reeds met een Rapid-toernooi intern gevierd. Uiteraard wil het bestuur van Daniel Noteboom ook naar buiten treden met dit jubileum. Mede dankzij een subsidie van de Gemeente Noordwijk in het kader van 150 jaar Badplaats zal een simultaan worden georganiseerd in Space Expo op maandag 10 oktober grootmeester Loek van Wely en internationaal meester Hans Böhm zullen het opnemen tegen ca. 60 schakers.
Uiteraard kunnen ook huisschakers hieraan deelnemen. De aanvang van de simultaan is om 19.30 uur. Gezien de belangstelling is het wel noodzakelijk hiervoor te reserveren. Dit kan bij Henny Bosboom, tel. 3616892 of per e-mail: h.t.bosboom@versatel.nl, gaarne voor 25 september.

Meer berichten