Logo denoordwijker.nl
De organisatoren Marcel Menger, Ton Schild en Piet Waaning voorzien een spannende krachtmeting op de mooie par3-golfbaan. | Foto: Wim Siemerink
De organisatoren Marcel Menger, Ton Schild en Piet Waaning voorzien een spannende krachtmeting op de mooie par3-golfbaan. | Foto: Wim Siemerink

Golfkampioenschap voor 150 jaar Badplaats

  Sport

Hij is er trots op een afstammeling te zijn van Willem Hendrik van Konijnenburg, de stichter van de badplaats. En daardoor is hij actief betrokken bij van 150 jaar Badplaats.

We spreken met Ton Schild die ons ontvangt samen met Piet Waaning en directeur Marcel Menger. We drinken koffie op het terras van Golf Centrum Noordwijk. Waar Ton Schild regelmatig zijn favoriete bezigheid uitoefent, de golfsport. Het gesprek gaat over het initiatief wat de heren hebben genomen om in het kader van 150 jaar Badplaats een golfwedstrijd te organiseren. Op 1 oktober wordt het officiële 'Noordwijk Open Par 3' verspeeld. Iedereen wordt uitgedaagd zich te meten met de niet gemakkelijke, en opnieuw aangepaste golfcourse.


De inschrijving staat open voor iedereen met een golfhandicap. Er zal worden gespeeld in een bruto en een netto spelvorm. Wat een spectaculaire krachtmeting kan opleveren tussen het grote aantal Noordwijkse golfliefhebbers.
Schild benadrukt dat de organisatie geen gebruik wenst te maken van mogelijke gemeentelijke subsidies maar self supporting een mooie sportdag wil neerzetten. Ze hebben inmiddels de steun van een aantal sponsoren waaronder Golf Centrum Noordwijk. Het inschrijfgeld bedraagt €15 en daarvoor krijgen de deelnemers veel extra's. Zo zal er voor de inwendige mens gratis fruit en een drankje klaar staan. Daarnaast een welkomstpakketje en bovendien is men automatisch deelnemer aan een grandioze tombola waarvoor ook veel en heel aantrekkelijke prijzen beschikbaar worden gesteld. Het trio weet die dag zich gesteund door een groot aantal leden van GC de Vijf Margen.
Er is een ochtend- en een middagsessie, welke laatste feestelijk zal worden opgeluisterd met de officiële ingebruikname van de spectaculair aangelegde hole 8 en 9.Waar uitstraling en moeilijkheidsgraad veel mensen zal verrassen. De baan is inmiddels door de NGF beoordeeld als tweede van de allermooiste Par 3-banen van Nederland. Voor de officiële ingebruikname is burgemeester Rijpstra gevraagd, samen met wethouder sport Gerben van Duin en een aantal prominenten uit de golfwereld.

De inschrijving start per heden en kan via de receptie van het golfcentrum of via info@golfcentrumnoordwijk.nl Omdat er een maximum van 150 deelnemers is bepaald lijkt het zaak snel te reageren.

Meer berichten