Logo denoordwijker.nl
SJC kwam in de slotfase toch nog in het nauw. Keeper Schelvis wist op tijd in te grijpen. | Foto: Johanna Wever
SJC kwam in de slotfase toch nog in het nauw. Keeper Schelvis wist op tijd in te grijpen. | Foto: Johanna Wever
Foto's Sport

SJC trotse koploper na winst op Heerenveen

  Sport

Het sprookje duurt nog even voort. Aan de lange reeks overwinningen is er weer een toegevoegd. Ook in Heerenveen bleek SJC de sterkste. En staat onverwacht aan de kop van de ranglijst van de hoofdklasse.

Een verre busreis is niet iets waar voetbalcoaches op zitten wachten. Maar het wordt natuurlijk dragelijker wanneer er een overwinning wordt behaald. Daarom was de terugreis vanuit Heerenveen niet al te zwaar. Want SJC bracht zondag 3 punten mee naar huis en bleek als enige club na 2 wedstrijden nog ongeslagen.


Strijdlust

De wedstrijd tegen Heerenveen werd met vertrouwen tegemoet gezien. De winst op Hollandia maakte duidelijk dat strijdlust een belangrijk wapen is. En met die strijdlust werd aan de wedstrijd tegen Heerenveen begonnen. Snel werd men met de neus op de feiten gedrukt toen een kopbal rakelings langs het doel van Schelvis vloog. SJC vermande zich en nam het initiatief. Vanuit de 2e lijn dook Tamimy na een oogstrelende passeerbeweging plots op voor de keeper, die met de punt van zijn schoen een doelpunt wist te voorkomen. Na 17 minuten viel de eerste goal. De sterke Sten Goosen liet het leer in een draai in het net verdwijnen:0-1. En daarna deden zich snel achter elkaar, met Martijn Walter aan de basis,nog een aantal kansen voor. Waarbij Timo Ruigrok met een snoekduik slechts de dwarsligger trof. Maar de verdiende 0-2 kwam er toch. Een vrije trap van Timo Ruigrok kwam de bal via keeper en lat voor de voeten van Juriaan van Duin die niet aarzelde en scoorde. Daar tegenover kon Heerenveen nauwelijks iets laten zien. Hoewel een verdwaalde inzet via een Fries hoofd in de bovenhoek leek te verdwijnen. Maar Keeper Schelvis kon dit met een uiterste reflex voorkomen.


Slotfase

Ook na de rust bleef SJC de bovenliggende partij. Het te verwachten derde doelpunt kwam ook. Na 14 minuten strafte Martijn Walter een slordigheidje meedogenloos af: 0-3.
De wedstrijd leek gespeeld. Maar in de slotfase werd het toch nog even anders. De meegereisde SJCers schrokken toen Heerenveen kort na elkaar wist te scoren. De wanhoopswissels van de Friezen bleken effect te sorteren. Strijdlust en enthousiasme van ingebrachte jeugdspelers verraste de laconieke SJC verdedigers tot 2 maal toe: 2-3. Maar uiteindelijk werd de overwinning toch veilig gesteld.


Woezik

Inmiddels zijn de zwart-witten, nadat de toppers ADO '20 en JOS elkaar in evenwicht hielden lijstaanvoerder en dus nu ook de te kloppen ploeg. Volgende week weer een verre uitwedstrijd in Wychen tegen SC Woezik. Ook al een debuterend hoofdklasser die 2 jaar achter elkaar kampioen werd. Gemakkelijk zal dit dan ook echt niet zijn ook al doet de ranglijst anders vermoeden.

Meer berichten