Logo denoordwijker.nl
Na een meer dan schitterende openingstreffer wordt Dandy Steenvoorden op handen gedragen. Helaas zou de snelle spits geblesseerd uitvallen.
Na een meer dan schitterende openingstreffer wordt Dandy Steenvoorden op handen gedragen. Helaas zou de snelle spits geblesseerd uitvallen.

SJC gaat vol goede moed naar Raalte

  Sport

In 4 dagen tijd toonde SJC aan volop ambitie te hebben om volgende jaar als hoofdklasser de competitie te willen beginnen. De club die eerder een realistische keuze maakte voor eigen jeugd blijkt met die keus de roos te hebben geraakt.

De ruim 600 toeschouwers hebben kunnen zien wat een enthousiast hardwerkend team kan realiseren. Spelers van hoofdklasser Rhoda lagen na het laatste fluitsignaal uitgeteld in het gras. Het scorebord maakte hun teleurstelling duidelijk: 3-0 stond er te lezen.

De nacompetitie leek een eindeloze en schier onhaalbare mogelijkheid tot promotie. Maar inmiddels praten alle supporters, wel is waar met een ondertoon van ongeloof, over de grote kans die er nu ligt. Nog slechts 1 wedstrijd te gaan en al bij gelijkspel is promotie een feit. De basis was de thuiswedstrijd van donderdag tegen het sterke Boshuizen waar bijna 900 toeschouwers op af waren gekomen.
SJC bleek ook deze wedstrijd, zelfs zonder de geschorste steunpilaar Groot, over veel zelfvertrouwen en veerkracht te beschikken. Na de niet ongelukkige 1-0 van Dandy Steenvoorden kwam vlak na de rust de tegenvaller van een gemakkelijk gegeven en verzilverde penalty.


Hoofdklasse

Maar de ploeg van Zethof rechtte direct de rug en de jonge Broekhof zorgde, op aangeven van Steenvoorden, fraai voor een voorsprong. Het sterke Boshuizen wilde zich echter niet zomaar gewonnen geven en Arnoldus vond het net: 2-2. En toen Mike Verhoek. Uit een spelhervatting liet de gelegenheidaanvoerder zien van 'hoofdklasse' te zijn. Heel fraai kopte hij raak:3-2. En er kwam zelfs nog een slotakkoord met alweer Broekhof zodat de eindstand 4-2 werd.
Na de wedstrijd leken de spelers op voorhand alvast te werken aan een nieuwe, hoofdklassenwaardige kleedkamer. Want de ontlading na de 4-2 overwinning tegen favoriet Boshuizen was groot. Op de bankjes van het kleedkamertje een hossende en luid zingende spelersgroep die de bestaande huisvesting werkelijk op zijn grondvesten deed schudden.


Flitsend

Maar zondag stond men weer met beide benen op de grond. Onder prachtige omstandigheden ging de ploeg van Kees Zethof flitsend van start. Binnen 10 minuten was al 2 keer het net gevonden. Eerst een hele fraaie van Dandy Steenvoorden. Even later een niet minder mooie van Sten Goosen. En dus stond er 2-0 op de teller. Terwijl supporters al dachten aan een monsteroverwinning reageerde Zethof in de dug out realistisch. 'We moeten nog 80 minuten dus nu hebben we nog niets', temperde hij het enthousiasme. En vanaf de kant coachte hij zijn ploeg vanuit de verdedigende taakstelling . Waarbij de snelle omschakeling Rhoda dwong attent te blijven.
Dat Rhoda een overwicht kon opbouwen was logisch. Zij kregen dan ook een aantal mogelijkheden maar van uitgespeelde kansen was voor rust geen sprake. Na de thee zette Rhoda nog meer druk maar SJC hield moedig stand. Een bal op de bovenkant van de lat was het enige resultaat.


Promotie

Toen Stef van der Zalm 3-0 liet aantekenen was de wedstrijd gespeeld. Kansen op meer goals waren er ook nog. Maar met deze uitslag was iedereen tevreden. Zondag de verre reis naar Raalte.

Promotie ligt dus heel, heel erg dichtbij. Maar Rhoda zal zich niet zomaar gewonnen geven en heeft het grote voordeel van een thuiswedstrijd. Toch kan Kees Zethof met zijn enthousiaste ploeg vol vertrouwen afreizen richting het oosten. Voor enthousiaste supporters die hun ploeg willen aanmoedigen is er de mogelijkheid van een door de businessclub georganiseerde busreis.


Katwijker wordt Noordwijks viskampioen

vissen n Zondag j.l. werden de Noordwijkse kampioenschappen gevist. Deze wedstrijd is toegankelijk voor Noordwijkers of personen die lid zijn van HSV de sportvisser.

Alle voorgaande edities zijn altijd gevist op de steigers van de Leidsche Vaart, maar omdat het aantal deelnemers dalende was, had de commissie besloten om eens voor een ander water te kiezen, in de hoop op meer deelnemers. Ditmaal is gekozen voor het Noord Hollands kanaal te Spijkerboot. Helaas bleef ook hier het aantal deelnemers achter bij de verwachtingen en zaten 15 deelnemers aan de waterkant. Tussen deze 15 deelnemers zaten 2 inwoners uit Katwijk, waarvan Rob Bosman met de titel naar huis ging.

Meer berichten