Foto: Wim Siemerink, archief.
Foto: Wim Siemerink, archief.

Bestuur KHN boos: hotelpas voor parkeren komt per 1 augustus te vervallen

Politiek

Het bestuur Koninklijke Horeca Noordwijk werd onaangenaam verrast door het college van B&W, omdat al op 7 juni door hen werd besloten dat de zogenaamde ‘hotelpas; die gasten van de hotels konden gebruiken per 1 augustus komt te vervallen.

Per die datum zullen dan volgens een melding van Parkeerbeheer Noordwijk alle kentekens alle kentekens van de hotelgasten digitaal dienen te worden ingevoerd. Het college besloot in juni dat ook in Noordwijk de parkeerhandhaving met een scanvoertuig op basis van kentekenherkenning moet kunnen worden uitgevoerd. Om dit scannen mogelijk te maken, zijn er belangrijke aanpassingen nodig. Zo dienen de parkeerautomaten kentekeninvoer mogelijk te maken en moeten ook de parkeervergunningen dus op basis van een kenteken worden uitgegeven.

Voorzitter Stokkermans blijkt vooral ontstemt over het feit dat dit even, zoals hij het noemt ‘tussen neus en lippen door’, werd gemeld. Hij noemt het ‘bepaald niet handig’ om dit juist in het hoogseizoen in te voeren. Hij voorspelt de nodige irritatie en frustratie bij vooral de hotelgasten en de hoteliers. Daarnaast noemt hij het verbazend dat een en ander is besloten zonder enig overleg met de KHN en de ondernemersvereniging NOV.

Hij benadrukt dat gebruiksvriendelijke digitalisering misschien wel wenselijk kan zijn maar is vooral ontstemt omdat overleg over ‘nut en noodzaak’ naast de datum van uitvoering, nooit heeft plaatsgevonden.

Samenwerken en de bewoners en ondernemers centraal, is een van de speerpunten van de nieuwe coalitie. Of dit nog invloed heeft op reeds genomen beslissingen is niet onmogelijk maar lijkt wel onwaarschijnlijk.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant