Astrid Warmerdam start met Doen! | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Astrid Warmerdam.
Astrid Warmerdam. (Foto: Frans van Steijn)

Astrid Warmerdam start met Doen!

  Politiek

politiek ♦ Zoals inmiddels bekend is, heeft Astrid Warmerdam (Puur) deze zomer besloten uit de partij te stappen om een eigen politieke partij op te richten.

"We hebben niet stil gezeten en inmiddels is de nieuwe partij een feit", laat de Noordwijkerhoutse politica weten. "Sommigen onder u zullen zich wellicht afvragen : alweer een lokale partij? Waarom al die versnippering? En dat begrijp ik ook. Sprekend met de inwoners van onze gemeente kwam ik tot de conclusie dat er grote behoefte is aan een vernieuwende partij waarin de belangen van alle kernen gelijkwaardig worden behartigd. Een nieuwe partij waar het verleden goede besluitvorming niet in de weg staat en waar de oude politiek of partijbelang geen rol speelt."

'Inwoners zijn intern partijgedoe beu'

"Ik ben wars van oppositie-coalitie denken, in mijn optiek verlamt dit de daadkracht. Ik zoek de samenwerking op onderwerpen waarbij voor mij leidend is wat goed en in het belang van bewoners van onze hele gemeente is. Zoals gezegd spreek ik veel inwoners van onze gemeente. Mensen zijn het interne partijgedoe beu omdat dit afleidt van waar het werkelijk om gaat, een excellente gemeente."

'Ik betreur het wij-zij denken'

Warmerdam denkt dat met name haar besluit om zelfstandig verder te gaan, reden is dat veel bewoners haar aanspreken: "Mensen hebben goed door hoe interne fractieperikelen een goed functioneel gemeentebestuur parten speelt. Hoe kan een fractie goed functioneren als een van haar leden systematisch buiten wordt gesloten, onvoldoende wordt betrokken en niet wordt gehoord? Des te pijnlijker is het als deze fractieleden, met een fors mandaat zijn gekozen. Het kan niet zo zijn dat interne machtsspelletjes en persoonlijke belangen leiden tot het vertrek van fractieleden. Dit schaadt het aanzien en de geloofwaardigheid van de politiek. Het staat het goed functioneren van de gemeenteraad en dus de gemeente in de weg. Juist in een tijd waarin wij naast het dagelijks besturen van de gemeente een andere belangrijke verantwoordelijkheid hebben; namelijk een succes maken van deze fusie." Warmerdam betreurt het wij-zij denken binnen veel partijen: "Op deze manier gaan we het als gemeente niet redden. Ik roep daarom alle fracties op om de schouders er met elkaar onder te zetten. Een bekende Amerikaanse president heeft eens gezegd '...Don't ask what your country can do for you, but ask what you can do for your country'. Dit kan je vrij vertalen als: vraag niet wat de gemeente kan doen voor jou of jouw partij maar wat wij kunnen doen met elkaar voor onze gemeente. Er is één woord dat vooral opvalt in deze zin en dat is het woord: 'doen'."

'Er is nog veel te doen'

Warmerdam laat weten nog niet klaar te zijn in de Noordwijkse politiek: "Er is namelijk nog heel veel te DOEN! Dat is dus ook de naam van mijn nieuwe partij. Ik ben een bruggenbouwer en mijn partij zal zich constructief opstellen om van deze gemeente een succes te maken. Want er is echt veel te doen. Denk alleen aan de problematiek rond woningbouw en huisvesting, verduurzaming, de zorg en daarbij zijn wij ook nog eens een fusiegemeente in opbouw."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>