De wetjhouder: 'Jullie zijn de eersten die een voorstelling meemaken in deze cultuurmaand'. Foto en tekst: Piet de Boer.
De wetjhouder: 'Jullie zijn de eersten die een voorstelling meemaken in deze cultuurmaand'. Foto en tekst: Piet de Boer.

Knallende opening van de Kinder Cultuurmaand

Onderwijs

Muziek, expo’s, prijsvragen en optredens voor kinderen vullen de agenda van de Noordwijkse Kindercultuurmaand. Wethouder Roberto ter Hark opende het cultuurfestival op 28 september op de Egelantier in De Zilk met alle kinderen van groep 1 en 2. Gezamenlijk telden ze af van 10 naar 0, waarna de wethouder en cultuurcoach Saskia van Tienen met twee knallen de aula vulden met confetti.

Het is feest, want oktober is voor het derde jaar Kindercultuurmaand in Noordwijk en staan de deuren van alle culturele instellingen open voor kinderen, en hun ouders, opvoeders, opa’s en oma’s. De groepen een en twee kregen na de confetti een voorstelling van poppentheater Fantast met verbazingwekkende goocheltrucs en Ko Krokodil. De tientallen kleuters joelden als het monster verscheen en vertelden daarna aan de poppenspeler wat er gebeurde. 

Activiteiten

Niet alleen in de Zilk maar in heel Noordwijk zijn er speciale kinderactiviteiten zoals voorstellingen, speurtochten, games, rondleidingen en workshops. In de bibliotheek Noordwijk bijvoorbeeld kun je een maquette bouwen van de slaapkamer van jouw kinderboekenheld, In de Muze zijn de nieuwste kinderfilms te zien en mogen kinderen spelen op de muziekinstrumenten van Crescendo. Een bijzonder evenement, vindt cultuurcoach Saskia. Maar er is meer. Koen van Toen organiseert een historische dorpswandeling en in het Museum of Comic Art is een workshop striptekenen. 

Ga er op uit deze maand!

Het volledige overzicht staat op www.noordwijk.info/cultuur maar ook in het programmaboekje. Daar staat ook hoe je in oktober kans maakt op een prijs. ‘’Print, kleur, kom verkleed’’ en maak zo een onherkenbare foto van jezelf bij een museumbezoek. Post de afbeelding met #kindercultuurmaandnoordwijk op de sociale media. Voor de leukste foto is er na afloop van de kindercultuurmaand een prijs. Bovendien krijgen alle kinderen bij de musea een tegoedbon voor een ijsje. Dus ga er op uit in oktober. 

Uit de krant