Logo denoordwijker.nl
<p>| Foto en tekst met dank aan Japer en Remco Out.</p>

| Foto en tekst met dank aan Japer en Remco Out.

(Foto: )

Ondersteuning voor leerlingen

  Onderwijs

Nog een paar weken en de eindexamens staan voor de deur, voor de meeste examenkandidaten is het een extra lastig laatste jaar op de middelbare school geweest vanwege alle COVID-19 beperkingen. Op Leeuwenhorst hebben deze leerlingen gelukkig het hele jaar lang ‘gewoon’ les gehad, al was dit een groot deel van het jaar wel in de gymzalen of het nabijgelegen hotel.

Om de examenkandidaten zo goed mogelijk voor te bereiden op de eindexamens heeft de overheid geld beschikbaar gesteld voor scholen om leerlingen extra te ondersteunen. College Leeuwenhorst heeft hiermee onder andere het programma voor in de meivakantie enorm uitgebreid.

Havo teamleider Syd Riko geeft aan dat de school er normaal gesproken ook al voor koos om de school elke vakantie open te stellen voor examenleerlingen om een rustige werkplek aan te bieden. “Dit jaar hebben we dat flink uitgebreid, elke dag zijn er collega’s aanwezig om leerlingen te helpen met hun leerwerk of samen een planning te maken. Daarnaast hebben we elke dag verschillende examentrainingen die gegeven worden door (oud)docenten en studenten.”

Gedurende de meivakantie maken ruim 100 examenkandidaten gebruik van dit aanbod. “Elke dag zijn er gemiddeld 25 leerlingen aanwezig voor een van de verschillende vormen van hulp”, vertelt Riko.

Een van de leerlingen die elke dag op school komt werken is Hamdi Muhumed uit 4 mavo. “Het is natuurlijk wel jammer dat je vakantie er anders uit ziet en dat ik veel op school ben, maar ik ben super blij dat school dit voor ons heeft geregeld.”

Meer berichten