Streekboeken voor 1 euro als opkikkertje in coronatijd | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Peter van der Voort (links) en Herman van Amsterdam. Samen goed voor het vervaardigen van meer dan vijftig streekboeken.
Peter van der Voort (links) en Herman van Amsterdam. Samen goed voor het vervaardigen van meer dan vijftig streekboeken. (Foto: pr./Studio Royale by Steven Bemelman)

Streekboeken voor 1 euro als opkikkertje in coronatijd

  Historie

Teylingen • 'Duizend streekboeken voor maar 1 euro per stuk!' Met die actie verrassen Sassenheimer Herman van Amsterdam en Lissenaar Peter van der Voort de talloze streekgenoten die door de coronacrisis huis zijn gebonden en voor wie lezen een opkikkertje kan betekenen. Tevens is de actie bedoeld om boekhandels in de regio die door het virus ook zware tijden doormaken, een steuntje in de rug te geven. Vanaf donderdag 7 mei start de actie.

Van Amsterdam en Van der Voort stopten onlangs met hun uitgeverij Lokaal Boek. Ze vonden het mooi genoeg geweest. Door de jaren heen maakten zij samen ruim vijftig streekboeken die stuk voor stuk betrekking hebben op de recente geschiedenis van dorpen in de Bollenstreek. Onder meer de boeken over de jaren '50, '60 en '70 vonden veel aftrek alsmede de ‘bestsellers’ over het werken in de bollen. Ook vervaardigden zij de nodige jubileumboeken rond streekbedrijven en –verenigingen. 

Bij de deelnemende boekhandels is er een keuze uit tien titels. Dat zijn: Lisse Toen, Lisse de jaren 60, Sassenheim de jaren 80, Noordwijk de jaren 70, Katwijk de jaren 60, Mechanisatie in de bollen, Werken in de bollen, Architect in de Bollenstreek, Noordwijkerhout de jaren 70 en Voetbalvereniging Warmunda 50 jaar.

Nuttige bestemming

Peter van der Voort: "Lokaal Boek bestaat niet meer maar er resteert in het magazijn nog wel een redelijke hoeveelheid boeken. Het gaat om kleine restanten van uitgaves die door ons zijn geproduceerd. Alle exemplaren verkeren in nieuwstaat en zijn dus niet gebruikt. Het leek ons goed om daar een nuttige bestemming voor te zoeken. Zo kwamen we uit op boekhandels en inwoners van onze regio. Dus twee vliegen in één klap."

Verkooppunten

De actie gaat op donderdag 7 mei van start en loopt voorlopig door tot eind juni van dit jaar. De deelnemende boekhandels zijn: The Read Shop, Hoofdstraat 207 in Sassenheim, Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181 in Sassenheim en Grimbergen Boeken, Heereweg 237 in Lisse.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>