Logo denoordwijker.nl
<p>vlnr: Bas Verdoorn (De Groene Uitdaging) en bewoners Hermiene, Bouk en Ria bij de circulaire regenton. |&nbsp;</p>

vlnr: Bas Verdoorn (De Groene Uitdaging) en bewoners Hermiene, Bouk en Ria bij de circulaire regenton. | 

(Foto: pr)

Circulaire regenton voor Thuishuis Noordwijk

  Duurzaam & Groen

De Groene Uitdaging ging vrijdag 24 juni op bezoek bij Stichting Thuishuis Noordwijk, om de bewoners te verrassen met een speciale circulaire regenton. Deze kleinschalige woongroep heeft mooie ambities om hun tuin in het hofje aan de Hendrika duysterstraat nog verder te vergroenen.

Via een bijdrage van het Hoogheemraadschap Rijnland kan De Groene Uitdaging deze speciale regentonactie organiseren. Naast de winactie en een mooie kortingsactie, waarbij je een regenton voor de helft van de prijs kunt aanschaffen, geven zij ook regentonnen weg aan maatschappelijke projecten die zich inzetten voor meer groen. 

Het Thuishuis had de primeur om een van de eerste ‘circulaire regentonnen’ te bemachtigen. Deze zijn gemaakt door Circulair Ambachtscentrum Bollenstreek. Vanuit een samenwerking met Circulair West zijn zij aan de slag gegaan om de blauwe opslagvaten uit de auto-industrie een nieuwe, duurzame bestemming te geven. Deze regenton is het resultaat, met in de deksel ruimte voor vrolijke planten en bloemen. 

De regentonactie van De Groene Uitdaging loopt nog tot eind juli, of zolang de voorraad strekt. Meer info: www.degroeneuitdaging.nl.

Meer berichten