Afbeelding
Foto: Ina Verblaauw

Boekenweek 2023

Cultuur

Het thema van de Boekenweek is dit jaar: Ik ben alles.

Een thema waar de boekwinkels wel raad mee weten. “Het is een zoektocht naar je identiteit, naar iets wat je zou kunnen zijn. En dat is een actueel thema”, aldus Nadine van Boekhandel van der Meer. “Een boek lezen geeft je ook de mogelijkheid om je in een personage of een situatie te kunnen verplaatsen”.

Door Ina Verblaauw

Woensdag 15 maart wordt in Noordwijk de traditionele Boekenweekquiz gehouden samen met boekhandel Grimbergen uit Lisse. Inschrijving hiervoor is nog mogelijk. Het thema bracht Nadine op het idee een gemaskerd Boekenbal te organiseren. “De buitenkant verraadt niet wat erbinnen in zit”. De deelnemers krijgen een blanco masker dat zij zelf thuis kunnen decoreren. Een eigen masker meenemen is ook goed. Vrijdag 17 maart is er van 20.00 tot 22.00 uur een gemaskerd Boekenbal. Met een dansvloer met muziek van dj Mark Siera (Velvet Leien). Tickets kosten 7,50  euro (inclusief welkomstdrankje en masker om zelf thuis te decoreren en een tegoedbon om die avond in de boekhandel te besteden). De inmiddels versierde maskers die de personeelsleden hebben gemaakt, nodigen uit om toch zelf creatief aan de slag te gaan.

Bij aankoop van een boek van tenminste 15,00 tijdens de Boekenweek, ontvang je het Boekenweekgeschenk “De eerlijke vinder” van Lize Spit. Het Boekenweekessay “Banja” is geschreven door Raoul de Jong. De Boekenweek eindigt zondag 19 maart.

Uit de krant