Lees voor tijdens de Nationale Voorleesdagen
Logo denoordwijker.nl
Foto:
Cultuur

Lees voor tijdens de Nationale Voorleesdagen

  Cultuur

Van woensdag 20 tot en met zaterdag 30 januari vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Het voorleesfeest voor peuters en kleuters. Er zijn weer leuke activiteiten georganiseerd. Dit jaar rondom het Prentenboek van het jaar Coco kan het! geschreven door Loes Riphagen. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan? Lees en luister, speel en knutsel, dans en zing mee met Coco.

Bij het boek is een liedje geschreven. Want voorlezen is leuk, maar zingen en dansen met Coco is misschien wel nog leuker. In februari worden alle peuters en kleuters uitgenodigd om het liedje te leren zingen en dansen in de bibliotheek. Vanwege de verlengde coronamaatregelen zijn een aantal activiteiten verschoven. Op de website van Bibliotheek Bollenstreek is het actuele programma te vinden. Daar zijn ook leuke knutsel- en tekenactiviteiten te vinden en leestips voor peuters en kleuters. Bekijk ook het filmpje waarin auteur Loes Riphagen voorleest uit haar eigen boek.

Voorlezen maakt je leuker! Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren ze hoe een zin opgebouwd is en wordt hun woordenschat én taalbegrip vergroot. Daarom zijn, juist nu, De Nationale Voorleesdagen zo belangrijk. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Meer informatie over de Nationale Voorleesdagen is te vinden op de website van Bibliotheek Bollenstreek.

Meer berichten