Yes! | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto: PR

Yes!

  Column

Een overwinninggevoel van de verliezers. Met dank aan Red Bull en Mercedes. Want dankzij hun aanvraag tot medewerking konden de grote verliezers bij de laatst gehouden lokale verkiezingen zich eindelijk eens op een succesvolle manier manifesteren. Groen Links met twee zetels, PvdA met één Zetel en D66 met eveneens één zetel, spelen tot nu toe voornamelijk een figurantenrol. Maar deze week een hoofdrol en de selecte natuurliefhebber werd door hen op de wenken bediend.

En ook broedende vogels op het strand weten zich verzekerd van bescherming door de vier rebellen in de lokale politiek. ‘Yes’, was de zichtbare reactie. Tevredenheid ook bij veel ‘burgers’. Natuurlijk niet bij iedereen, maar toch. Luidruchtig en met gespeelde passie werd de kans benut om landelijke aandacht te genereren. Het in het leven roepen van een te ondertekenen heuse petitie bleek een juiste stap. Nederlanders, die je overal tegen kunt komen in groene laarzen, een legergroene regenjas en natuurlijk de onmisbare verrekijker nadrukkelijk zichtbaar om de nek, tekenden vol overtuiging en schaarden zich via ‘tegen‘ bij het leger van protestanten. Met duidelijk zichtbaar genoegen trokken onze vier lokale volksvertegenwoordiger de aandacht, zich daarbij uitend met rebelse teksten en daardoor ook volop zichtbaar aanwezig. Niet alleen in de raadsvergadering. Ook de landelijke media maakten helden van hen. En ik gun het hen het van harte. Eindelijk voor hen, na ruim een jaar van nederlagen slikken in de fusiegemeente Noordwijk, de mogelijkheid op een eerste succes. En wat voor succes. Niet de sociale woningbouw, niet de jeugdzorg, niet het ouderenbeleid, niet de duurzaamheid, maar mogelijk broedende strandvogels zorgen ervoor dat de partijen bij hun achterban eindelijk weer voor vol worden aangezien. De reacties op de sociale media vanuit de Noordwijkse bevolking logen er niet om. Ook daar het gebruik van grote woorden. Vooral om duidelijk te maken dat het college volledig de plank misslaat met tolerant beleid op het gebied van strandbeheer.

Professionals, wiens dagelijks werk het is om onder andere de strandvogels te beschermen, gaven mij te kennen dat zij het de goedwillende amateurnatuurbeschermers wel gunden. Maar tegelijkertijd plaatsten ze wel een kanttekening, die bij hen een glimlach veroorzaakte, omdat de door de politici geschetste gevolgen voor broedvogels en zeehonden, van twee dagen strandverkeer, volgens hen nauwelijks realistisch mogen worden genoemd.’ Ai !’, dat is even slikken! Maar ik blijf blij voor de drie verliezers. Nog veel meer tevreden zal ik echter zijn, nadat de drie partijen nu eens succes oogsten omdat zij eindelijk de spoedzoekers tevreden weten te stellen, het ouderenbeleid beter vorm weten te geven en de woningzoekenden eindelijk aan woonruimte weten te helpen. Want daar zitten ze eigenlijk voor. Dan pas zal ook ik reageren met : ‘Yes!’ Met welgemeend excuus aan die ene zeehond en de drieteenstrandloper.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>