Boswachter Joël Haasnoot: 'Groene ruimte, voor mens en natuur'. | Foto: PR
Boswachter Joël Haasnoot: 'Groene ruimte, voor mens en natuur'. | Foto: PR

Visie voor de toekomst

Column

Teams van inwoners maken een Toekomstvisie voor Noordwijk. Elke week laten we een deelnemer aan het woord. Wat vinden zij belangrijk voor de toekomst van Noordwijk? Deze week: boswachter Joël Haasnoot.

"De open duinen aan de zeezijde, de bossen aan de binnenzijde: het duingebied is heel divers, daar ben ik trots op. Wij vanuit Staatsbosbeheer hebben veel grond in Noordwijk. Groene ruimte, voor mens en natuur, dat vind ik belangrijk!"

"Als boswachter wil ik mij graag inzetten om de groene ruimte binnen de gemeente Noordwijk te versterken", vervolgt Joël. "Binnen de Noordwijkse gemeentegrenzen ligt een grote oppervlakte aan beschermde duinnatuur. Ik zie het als een uitdaging om binnen de toekomstvisie na te denken over groene verbindingen vanuit de beschermde duinen richting de dorpskernen. Naast de functie als leefgebied voor plant en dier zijn de duinen ook van belang voor de recreatie.

Het is belangrijk dat de inwoners van de gemeente Noordwijk en toeristen kunnen genieten van de duinen. Goede recreatieve verbindingen, zoals fiets- en wandelpaden, zijn daarbij onmisbaar. Het is van belang dat ook de kwaliteit van de recreatieve voorzieningen in de duinen, ook in de toekomst, gewaarborgd blijft. Bijdragen aan de toekomstvisie zie ik als een goede kans om dit in te brengen en om mee te denken over je eigen leefomgeving."

Zelf meedoen? Meld je aan!

Op 4 maart is de startbijeenkomst voor de toekomstvisie voor Noordwijk. Teams van inwoners, ondernemers en andere betrokkenen bij de gemeente Noordwijk maken samen een visie op de toekomst. Elke inbreng is van waarde. Ook meedoen? Meld je aan via toekomst@noordwijk.nl of kijk op toekomst.noordwijk.nl

Uit de krant