Afbeelding
Foto: pr

Noordwijkse school wint Tuinbouw Battle

Algemeen

Klas OB1 van middelbare school VSO Het Duin in Noordwijk heeft de Tuinbouw Battle gewonnen. De Noordwijkse school heeft de mooiste tulpen gekweekt en op een leuke manier gepresenteerd en weggegeven.

Het was voor het eerst dat een middelbare school als VSO Het Duin meedeed met de Tuinbouw Battle. VSO Het Duin is een school voor voortgezet speciaal onderwijs (vso) voor jongeren met speciale ondersteuningsbehoeften in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. De leerlingen zijn moeilijk lerend en deze klas komt net van het basisonderwijs. De Tuinbouw Battle is een project wat goed past in het lesprogramma: de karren staan in de klas en in de voortuin zijn ook bollen gepland. De kinderen krijgen tijdens de ‘groene les’ van alles aangeboden over de groene sector. Hun eigen moestuin helpt daar ook bij.

Toen werd gevraagd: ‘Wat hebben jullie eigenlijk precies gedaan’, zei één van de leerlingen: ‘’De bollen voor de gek gehouden. Ze dachten eerst dat het winter was en door de lampen dachten ze dat het voorjaar was waardoor ze konden gaan groeien.” Lerares Babs laat weten: We hebben het veel over het ‘foppen’ van de bollen gehad. Dit maakte indruk op de kinderen.”

De Tuinbouw Battle

De leerlingen van de groepen 7 e/o 8 telen tijdens deze Tuinbouw Battle (TBB) zelf tulpen in de klas met behulp van oud-kwekers en docenten. Tijdens deze battle gaan de leerlingen niet alleen zelf kweken, maar gaan ze ook ‘de strijd aan’ met de andere deelnemende scholen (elke ronde kunnen vijf klassen van vijf scholen meedoen) in de regio: welke school kweekt de mooiste tulpen, schrijft het beste en leukste verslag en verzint een originele manier om de zelfgekweekte tulpen te verkopen of weg te geven.

Meedoen is een ervaring en gratis

Meedoen met een school/klas? Dat kan! In november 2024, start de volgende reeks van drie rondes van dit gratis project. Meld jouw school/klas aan via communicatie@greenportdb.nl met daarin de naam van de school, contactpersoon (e-mail + telefoonnummer). Greenport Duin- en Bollenstreek zorgt met medewerking van de vrijwilligers en kwekers voor de rest. Kijk voor meer informatie op www.greenportdb.nl/tuinbouw-battle.  

Uit de krant