Ingrid van der Ploeg (rechtsboven) en haar team. | Foto: pr
Ingrid van der Ploeg (rechtsboven) en haar team. | Foto: pr Foto: pr

Kapsalon Voluum al 35 jaar een begrip

Algemeen

Als kleuter wist ze al dat ze kapper wilde worden. Vijf jaar werkte ze nog in loondienst, maar op haar 21e opende Ingrid van der Ploeg (56) haar eigen salon in een klein huurpand aan de Havenstraat 46. Haar kapsalon groeide al snel uit haar voegen. Ingrid kreeg het zó druk: “Mensen moesten in de keuken wachten op hun beurt.”

Door Caroline Spaans

Toen Ingrid zag dat Havenstraat 11 (voorheen slagerij Duindam) te koop kwam, wilde ze heel graag hiernaartoe verhuizen. ‘Er moest weliswaar heel veel gebeuren, maar mijn man is enorm handig en samen hebben we hier de verbouwing en restyling gedaan. Echt iets waar we enorm trots op zijn!’ In dit pand op nummer 11 zit Kapsalon Voluum nu al 32 jaar. Dus inclusief de drie jaar op nummer 46 bestaat de zaak 35 jaar. Een jubileumjaar voor deze hardwerkende en sympathieke onderneemster!

Goede producten

Ingrid: ‘Ik merk en hoor dat mijn klanten, jong en oud, mannen en vrouwen, graag bij ons komen. Het gaat uiteindelijk om een goede coupe en gezond haar en een mooie kleur. Wij zijn op de hoogte van de allerlaatste trends en werken met hoogstaande producten die daar bij passen. We gebruiken het merk Alcina voor een mooie kleur, Mind voor een creatieve look, en Kerastase voor mooi en gezond haar. Ook hebben we een oplossing voor dunner wordend haar.’

Het kappersvak is een prachtig beroep waarin je je creativiteit kunt uiten, volgens Ingrid. ‘Uiteindelijk vinden we het belangrijk om mensen mooi te maken. We hebben met het hele team veel ervaring in huis. Alma (25 jaar) Yvonne (22 jaar), Evy (19 jaar) en Therese is inmiddels nu een jaar bij ons. Zij heeft Nils vervangen vanwege een blessure. Nils was 34 jaar bij ons. Het zegt genoeg over het plezier waarmee de teamleden voor de kapsalon werken!’

Tot slot wil Ingrid iedereen bedanken voor het vertrouwen in haar bedrijf: “We hebben 35 prachtige jaren gehad en hopen er nog veel te mogen krijgen. Dit jubileum gaan we vieren, zie de advertentie in De Noordwijker!”

Kapsalon Voluum, Havenstraat 11. Openingstijden: wo/do/vrij van 8.30 tot 17.30 uur en zat van 8.00 tot 15.00 uur. Bel voor een afspraak met 0252-377348.

Uit de krant