Een impressie van Buitenrijk fase 2. | Foto: pr
Een impressie van Buitenrijk fase 2. | Foto: pr

Woningen Buitenrijk in Noordwijk worden 2025 opgeleverd

Algemeen

Woonstichting Stek en Van Wijnen hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van 48 sociale huurappartementen in Noordwijk. Het gebouw is onderdeel van gebiedsontwikkeling Buitenrijk (voorheen Offem). Als alles volgens plan verloopt, worden de woningen in 2025 opgeleverd.

Het project Buitenrijk fase 2 bestaat uit 48 energiezuinige appartementen. Het gebouw wordt L-vormig met vier woonlagen. Er komen 16 tweekamer- en 32 driekamerappartementen, die allemaal worden uitgerust met een eigen bodemwarmtepomp, warmte-terugwin-installatie en zonnepanelen.

Frits Lely, directeur Van Wijnen Haarlemmermeer: ‘Ik ben trots om samen met Stek dit zeer energiezuinige gebouw te realiseren in Noordwijk. We verwachten in het tweede kwartaal van dit jaar te starten met bouwen. 

Onze collega’s werken op dit moment de laatste details van het mooie ontwerp van architectenbureau Van Manen verder uit. Over circa anderhalf jaar kunnen bewoners al gaan genieten van deze prachtige appartementen.’

Fijn wonen

Buitenrijk ligt in het verlengde van de karakteristieke Voorstraat, ruwweg tussen Herenweg en de provincialeweg N206. In deze nieuwe wijk bouwt Van Wijnen een woongebouw dat invulling geeft aan de vraag en voldoet aan de eisen van deze tijd. De appartementen worden aantrekkelijk en goed toegankelijk voor een brede doelgroep. De tweekamerappartementen zijn vooral bedoeld voor starters.

Joke van den Berg, bestuurder van Stek: ‘De vraag naar betaalbare huurwoningen is heel groot. Ik ben daarom blij dat er in Noordwijk 48 sociale huurwoningen van goede kwaliteit beschikbaar komen. We doen het graag samen met Van Wijnen, een partij met wie we goede ervaringen hebben.’

Planning

Naar verwachting worden de appartementen in 2025 opgeleverd en verhuurd. 

Een paar maanden voor de oplevering adverteert Stek de woningen via www.hureninhollandrijnland.nl

Uit de krant