Marion Kuijper werd door de Noortukkers uitgeroepen tot Groot Noortukker van 2024. | Foto: Ina Verblaauw
Marion Kuijper werd door de Noortukkers uitgeroepen tot Groot Noortukker van 2024. | Foto: Ina Verblaauw Foto: Ina Verblaauw

Marion is Groot Noortukker

Algemeen

Traditiegetrouw wordt op de zaterdag voorafgaande aan het carnaval door Carnavalsvereniging De Noortukkers een boerenkoolmaaltijd en aansluitend de 55 plus-middag gehouden in de hal en aula van het Northgo College in Noordwijk. Het was weer gezellig druk met fraai uitgedoste bezoekers. In lange tafels werd gezamenlijk gegeten en heel veel gelachen. Het geheel werd opgevrolijkt met muziek van de Steegtoeters. Ook de diverse dansgardes verzorgden een spetterend optreden.

Door Ina Verblaauw

Hoogtepunt van de middag was de verkiezing van de Groot Noortukker van het jaar. Tot haar eigen verbazing werd Marion Kuijper naar voren geroepen. Hoofdschuddend van ongeloof betrad zij het podium. 

Haar staat van dienst is echt indrukwekkend. In de proclamatie stond o.a. vermeld haar jarenlange vrijwilligerswerk voor de Strandrups, voor tennisvereniging Geversbaan waaronder het organiseren van de damescompetitie, rackettrekken, het jaarlijks organiseren van het Lady’s Day-toernooi en de prijsuitreiking van de wintercompetitie met een ludieke lunch. 

Ook voor de Zonnebloem heeft Marion veel werk verricht, waaronder het digitaliseren van het secretariaat. Zij was jarenlang mantelzorger voor haar onlangs op hoge leeftijd overleden moeder en Marion staat altijd klaar voor iedereen. 

Nadat de oorkonde door de hoogwaardigheidsbekleders was ondertekend en Marion door iedereen was toegezongen, werden haar de bijbehorende versierselen omgehangen en de bloemen en cadeaus overhandigd. 

Wethouder Theo Alkemade sprak namens de gemeente Noordwijk zijn dank uit voor haar bijdrage aan de gemeenschap van Noordwijk. ‘Moge haar inzet tot inspiratie zijn voor velen.’ 

Nog steeds een beetje overbluft, vertelt Marion dat zij door Prinses Polly werd uitgenodigd om met een aantal tennisvriendinnen deel te nemen aan de Boerenkoolmaaltijd. Door werkzaamheden voor de Strandrups die ochtend ging ze het niet halen. Toch voelde ze de druk dat ze wel samen met echtgenoot Han naar het Northgo College moest komen. En dat redden ze net op tijd.

Veel bewondering was er voor het schilderij met fragmenten uit het leven van Marion. Elk jaar weer een fantastische bijdrage van de inmiddels 88-jarige John Caspers.

Uit de krant