Afbeelding

VVD wil actie om ‘betreurenswaardige toestand’ van Wilheminaboulevard in Noordwijk aan te pakken

Algemeen

VVD Noordwijk eist dat de gemeente in Noordwijk ‘de betreurenswaardige toestand’ van de Wilhelminaboulevard gaat aanpakken. ‘De huidige aanblik van de Wilhelminaboulevard is simpelweg ontoelaatbaar’, verklaren Hans Knapp en Bas Brekelmans namens de Noordwijkse VVD. De partij dient vanavond bij de gemeenteraad een motie in met de titel ‘De maat is vol’.  

De VVD vindt dat de uitstraling van de boulevard op dit moment niet past bij de ambitie van de gemeente Noordwijk, die zich als bloemenbadplaats, kuuroord en toeristische trekpleister presenteert.

De fractie richt zich vooral op de locatie bij Hotels van Oranje, waar vervallen panden staan en de bouw is stilgelegd. 

De motie van vanavond roept het college van burgemeester en wethouders op om per direct na te gaan en een plan te maken hoe de problematische situatie aangepakt gaat worden, waarbij de kosten voor rekening van de vergunninghouder zullen komen. Daarnaast verwachten de VVD van het college dat ze in april 2024 een plan presenteren aan de gemeenteraad, waarin wordt uiteengezet hoe, indien nodig, voorzieningen kunnen worden getroffen om de visuele beleving in lijn te brengen met redelijke eisen van welstand.

Uit de krant