Nick Duindam en Roberto Ter Hark
Nick Duindam en Roberto Ter Hark Foto: Thomas Steenvoorden

Succesvolle Kunstroute

Algemeen

Toen in 2019 de organisatie van de Kunstroute na vijf jaar stopte met dit evenement, was Thomas Steenvoorden er als de kippen bij om aan te geven de organisatie graag over te willen nemen voor het komende jaar.

Door Ina Verblaauw 

Maar Corona gooide roet in het eten. Als alternatief werd in die periode Kunst in de etalage georganiseerd.  Dit jaar voor het eerst na de onderbreking van drie jaar weer een Kunstroute. De gemeente en het Baalbergen Fonds maakten het mede mogelijk door een financiële ondersteuning. 

Veertig kunstenaars op 25 locaties

Zaterdagochtend werd op Museum Veldzicht de opening verricht door wethouder Roberto ter Hark. Het afgelopen weekend was het werk van 40 kunstenaars te bewonderen op 25 locaties in drie dorpen. Ook Noordwijkerhout en De Zilk deden mee. De kunstenaars waren op de locaties aanwezig om vragen te beantwoorden en een toelichting te geven op het tentoongestelde werk. Ondanks het bijzonder slechte weer was er zaterdag voldoende belangstelling. 

Zondag was voor wat betreft het bezoekersaantal aanmerkelijk beter. ‘We hebben de Kunstroute weer in de steigers gezet en is zeker voor herhaling vatbaar’, aldus Steenvoorden die tevreden terugkijkt op dit Kunstweekend. 

Uit de krant