Het was koud, nat en guur, dus het wachten duurde extra lang. | Foto: Ina Verblaauw.
Het was koud, nat en guur, dus het wachten duurde extra lang. | Foto: Ina Verblaauw.

‘Zou de Goede Sint nog komen...?’

Algemeen

Hij zal wel gedacht hebben: ‘Had ik maar in Spanje gebleven.’ Want de regen kwam met bakken uit de hemel zaterdag toen Sinterklaas voet aan wal zette op het Noordwijkse strand. De regen weerhield de vele kinderen en hun ouders niet om toch naar het strand ter hoogte van de NRB te komen. Een grote opkomst aan mini pietjes en sinterklaasjes en een kleurenpalet aan paraplu’s. Gelukkig was er een flink aantal pieten om de kinderen te vermaken met dans en muziek en het uitdelen van pepernoten.

Door Ina Verblaauw

Vuurkogels vanaf de boot en roepende kinderen brachten de Sint op de juiste plek om aan land te gaan gelukkig. De Goedheiligman schudde vele kinderhandjes voordat hij officieel kon worden begroet door Burgemeester Wendy Verkleij en Kinderburgemeester Maxim van den Nieuwendijk.

Iedereen is blij, zeker nu de Sint weer goede kleren aanhad en hij vertelde dat Het Grote Boek grotendeels weer was teruggevonden. ‘Maar’, zei hij, ‘er moeten door mij en de Pieten nog wel wat cadeaus worden bijgekocht en dat doen we natuurlijk in Noordwijk zelf.’

Ook de mededeling dat iedereen die avond zijn schoen mocht zetten, viel in goede aarde bij de kinderen. 

Vervolgens trok de stoet met de Sint in een echt bisschopsauto en de pakjesauto richting de Hoofdstraat. Ook hier werden veel handjes geschud. Na een korte onderbreking voor een broodje, vertrok de Sint richting Noordwijk-Binnen. In zijn gevolg veel mooie auto, die gelukkig allemaal vol pakjes lagen. Met een wandeling door de Kerstraat eindigde de intocht op het balkon van Hof van Holland. Ook daar werd gedanst en gezongen door de kinderen en de Pieten. Ondanks het barre weer een vrolijke happening.

Pieten onderweg naar het Hof van Holland. | Foto: Tim van Rossum.

Uit de krant