Martijn Kortleven. | Foto: PR.
Martijn Kortleven. | Foto: PR.

Nieuwe wethouders in Noordwijk

Algemeen

De gemeente krijgt twee nieuwe wethouders. De Partij voor de Inwoners draagt Ad Jongenelen voor als kandidaat-wethouder. Martijn Kortleven is kandidaat voor de positie van onafhankelijk wethouder namens de zes college formerende partijen. De benoeming van de nieuwe wethouders staat op de agenda van de extra raadsvergadering op dinsdag 21 november.

Tijdens die vergadering bespreekt de gemeenteraad van Noordwijk ook het initiatiefvoorstel van de zes college formerende partijen voor een raadsagenda en de raadsagenda zelf. Deze partijen zijn: de VVD, de Partij Voor de Inwoners, het CDA, de Lijst Salman Noordwijk, drie van de vier leden van de fractie van NZLokaal en de Lijst De Moor.

Het komt niet vaak voor dat in een college een onafhankelijke wethouder wordt benoemd. Meestal is iemand wethouder namens een van de partijen die samen het dagelijks bestuur van een gemeente, het college van burgemeester en wethouders, vormen. Kortleven was eerder ruim zeven jaar politiek actief in Waddinxveen, waarvan de laatste twee jaar als wethouder.

Jongenelen was eerder wethouder in de gemeenten Alkmaar en Langendijk. Voorafgaand aan de extra raadsvergadering op 21 november zal formateur Robert Strijk om 20.00 uur verslag doen van zijn werkzaamheden. De raadsvergadering start aansluitend om 20.30 uur.

Ad Jongenelen. | Foto: PR.

Uit de krant