Kunst in de Etalage: een van de vorige initiatieven van de Stichting. | Foto: archief
Kunst in de Etalage: een van de vorige initiatieven van de Stichting. | Foto: archief

KunstRoute Noordwijk 2023

Algemeen

Stichting KunstZiNN organiseert op zaterdag 18 en zondag 19 november de KunstRoute Noordwijk 2023.

Kunstenaars in de gemeente Noordwijk zetten de deuren van hun atelier open voor belangstellenden. Ruim 35 kunstenaars tonen hun werk en geven een inkijkje in hun atelier op één of beide dagen.

Voor Corona werd de KunstRoute vijf jaar met succes georganiseerd door een groep enthousiaste kunstenaars. In 2023 neemt stichting KunstZiNN het stokje over. Eerder organiseerde zij de expositie ‘Noordwijk achter de Muur’ en ‘Kunst in de Etalage’. Het startschot van de Kunstroute zal gegeven worden op zaterdag 10.00 uur in Streekmuseum Veldzicht. 

Zes kunstenaars

Hier exposeren zes kunstenaars die in hun eigen atelier geen gasten kunnen ontvangen. In Het Trefpunt, Noordwijk aan Zee, tonen vier jonge kunstenaars hun werk en in de Kerkstraat opent spiritueel café LiefdeWerk haar deur met de kunstexpositie ‘Vrouw in Beeld’. Zeven kunstenaressen brengen zichzelf én hun schilder-, scheur-, knip-, dicht- en schrijfkunst in beeld.

Dit evenement is gratis toegankelijk voor bezoekers. Kijk op de routekaart welke locatie open is want niet iedereen is twee dagen open. Uiteraard is iedereen ook welkom bij de opening in Streekmuseum Veldzicht. Kijk op de website: kunstzinnoordwijk.nl voor alle informatie en de kaart met deelnemers.

Uit de krant