De paren op hun prinsenbest en klaar voor het carnaval. | Foto's: Bert de Best.
De paren op hun prinsenbest en klaar voor het carnaval. | Foto's: Bert de Best. Foto: bert de best

Nieuwe prinsenparen bekend

Algemeen

Zaterdag was het de 11e van de 11e en dat betekent dat CV De Noortukkers het nieuwe Prinsenpaar en Jeugdprinsenpaar bekend maakten. De vooraf gegeven hints werden door niemand geraden, dus was de bekendmaking tijdens het feest op het Northgo College een grote verrassing.

Door Ina Verblaauw

Floris Donker en Simone Donker-Koeman gaan vanaf nu als Prins Dionysos en Prinses Polly door het leven. Zij runnen samen het clubhuis bij de tennisbaan Gevers (en ijsbaan) en hebben daarnaast een cateringbedrijf. 

Simone vierde vroeger wel carnaval met vriendinnen: Floris was er niet mee bekend. Terwijl Simone nog aan het werk was, besloot Floris in september eens een avondje vroeg naar bed te gaan. En ja hoor, juist die avond ging de bel rond 22.00 uur. Floris zag wel iemand voor de deur staan, maar besloot niet open te doen. Toen Hans Turenhout belde om toch maar wel open te doen, bleek dat de hele PKC voor de deur stond. Simone spoedde zich naar huis en toen kon de vraag worden gesteld of zij het Prinsenpaar wilden worden. Een nachtje erover slapen kon niet, de champagne was al bijna ingeschonken. Floris: ‘We kwamen in een warm bad terecht! We gaan carnaval beleven als een groot sociaal feest!’

Nils van Dam meldde zich als kandidaat jeugdprins en had Zoë Mooijekind al direct op het oog als zijn prinses. Met het thema ‘Het Wilde Westen’ kozen zij voor de namen Prins Colorado en Prinses Nevada. Zoë (15) zit het Leeuwenhorst College Havo4 en Nils (14) op het Northgo College Havo3. Zij kennen elkaar al heel lang van de Bronckhorstschool. Zoë verheugt zich op de komende periode. Zowel op het carnaval als ook op de mooie jurken.

Afbeelding

Uit de krant