Vlnr: Gedeputeerde Meindert Stolk, Martin Schröder, burgemeester Wendy Verkleij, directeur ESTEC Dietmar Pilz, Directeur Space Campus Marc Sandelowsky, 2e kamerlid Pim v Strien en wethouder Roberto ter Hark. Foto: Willem Krol.
Vlnr: Gedeputeerde Meindert Stolk, Martin Schröder, burgemeester Wendy Verkleij, directeur ESTEC Dietmar Pilz, Directeur Space Campus Marc Sandelowsky, 2e kamerlid Pim v Strien en wethouder Roberto ter Hark. Foto: Willem Krol.

Oplevering Activation Open Field

Algemeen

De feestelijke oplevering van het Activation Open Field op de Space Campus kon 28 september rekenen op zo’n 150 aanwezigen, waaronder de burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijk. 

Tijdens dit evenement werden welkomstwoorden gesproken door wethouder Roberto ter Hark, Meindert Stolk (gedeputeerde economie en innovatie van de provincie Zuid-Holland) en Marc Sandelowsky (Directeur NL Space Campus). De directeur van ESTEC, Dietmar Pilz, Jeroen Rotteveel van brancheorganisatie SpaceNed en Tweede Kamerlid Pim van Strien deelden vervolgens hun visie op de toekomstige ontwikkelingen in de ruimtevaartsector. Het Activatie Open Veld is een centraal ontmoetingsplein met wandelpaden en parkeergelegenheid op de NL Space Campus in Noordwijk. Ter Hark: ‘Zoals u ziet, is het plan nog niet helemaal af. Zo moet de beplanting in het gebied en langs de paden nog groeien, net als het netwerk dat hier gaat ontstaan. Op het plein hiernaast komt ook horecavoorziening. Bijna 3000 mensen werken hier op dit terrein: het grootste ruimtevaarttechnologiecentrum van Europa dat volgend jaar 60 jaar bestaat.’ Ter Hark verwelkomde ook een speciale gast: Martin Schröder. ‘U vloog tussen vele landen en delen van de wereld en bent naast luchtvaartpionier ook inwoner van de gemeente Noordwijk. U richtte in 1958 Martin’s Air Charter op dat uitgroeide tot het internationaal bekende Martinair, de tweede Nederlandse luchtvaartmaatschappij onder KLM en een begrip onder miljoenen reizigers. U vervoerde iedereen, van voetbalelftallen tot de koninklijke familie en van auto’s tot olifanten. Ambitie en ondernemerschap... daar draait het ook hier om. De gemeente Noordwijk vindt het daarom belangrijk om het plein een naam te geven die dat belichaamt.’ Samen met de inmiddels hoogbejaarde Schröder die ook nog een kort dankwoord gaf, werd het naambord onthuld. 

De aanwezigen brachten tot slot een toost uit op een veelbelovende toekomst. 

Uit de krant