Teamleden van Voorlichtingopscholen en Jeugdfonds Sport en Cultuur Zuid-Holland. | Foto: PR
Teamleden van Voorlichtingopscholen en Jeugdfonds Sport en Cultuur Zuid-Holland. | Foto: PR

Samenwerking Jeugdfonds Sport & Cultuur en Voorlichting op scholen

Algemeen

Steeds meer kinderen krijgen thuis te maken met geldzorgen. Volgens een onderzoek van Het Nibud worstelt 42 procent van de huishoudens in 2022 met betalingsproblemen. Kinderen van gezinnen met geldproblemen lijden hieronder. De contributie of het lesgeld voor sport- en cultuuractiviteiten is vaak simpelweg niet meer te betalen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Voorlichting op scholen gaan daarom samenwerken.

In Nederland groeien gemiddeld twee tot drie kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Elk kind moet kunnen sporten of een culturele les kunnen volgen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er speciaal op gericht om kinderen van gezinnen met geldzorgen te helpen. Het fonds stelt kinderen in staat om sport-of culturele lessen te kunnen volgen door het lesgeld of de contributie en eventueel zelfs spullen als sportkleding, schoenen of de huur van een instrument te betalen. In 2022 hielp het Jeugdfonds Zuid-Holland maar liefst 9050 kinderen.


Gezinnen met geldproblemen zijn echter minder makkelijk te bereiken. Voorlichting op scholen spreekt dagelijks veel ouders en kan daarmee veel gezinnen bereiken. Op ouderavonden zal er speciaal aandacht worden besteed aan het fonds en haar doel. Ouders worden daarbij op de hoogte gesteld van de mogelijkheden en hoe ze zich kunnen aanmelden.

Kijk voor meer informatie op www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Uit de krant