Kopers kregen een badge met hun bouwnummer, zodat toekomstige buren vast kennis konden maken. | Foto: IV
Kopers kregen een badge met hun bouwnummer, zodat toekomstige buren vast kennis konden maken. | Foto: IV

Start bouw Buitengewoon Offem

Algemeen

In Buitengewoon Offem werd vrijdag het startsein gegeven voor de bouw van woningen, onderdeel van Offem Zuid, gelegen tussen de Herenweg en de N206. De komende vier jaar worden hier ongeveer 425 woningen gebouwd, waaronder 30 procent sociale huurwoningen en appartementen.

Door Ina Verblaauw

Ook komen er koopwoningen en appartementen in het midden- en vrije segment. Alle woningen worden voorzien van bodemwarmtepompen. Wethouder Theo Alkemade benadrukte dat deze wijk geen buitenwijk van Noordwijk wordt: er komt een aansluiting naar de Voorstraat. Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid, biodiversiteit, groen, ruimte om te spelen, wateropvang en er komt een pad naar de ecologische zone. Deze zone verbindt de duingebieden met elkaar; belangrijk voor de instandhouding van flora en fauna. Dat pad is naar toe is er nog niet, zodoende gingen alle betrokken en de eerste 60 kopers door het gras struinend richting de ecologische zone tegen de N206 aan. 

Daar werd door de wethouder een tweetal Lijsterbessen geplant met behulp van een aantal toekomstig bewonertjes. Alle aanwezigen kregen een badge met daarop hun functie. Kopers een badge met vermelding van hun aangekochte bouwnummer. Hierdoor werd al vrij eenvoudig gepuzzeld wie de toekomstige buren gaan worden. 

De procjectbetrokkenen zijn Campri Vastgoed, DID Vastgoed, Thunnissen Groep en Woningcorporatie Stek.


Uit de krant