Jenny en Rob Kooijman, Willem en Cock Janssen, Pieter en Gré Hazenoot en burgemeester Wendy Verkleij. | Foto: IV
Jenny en Rob Kooijman, Willem en Cock Janssen, Pieter en Gré Hazenoot en burgemeester Wendy Verkleij. | Foto: IV

Diamanten bruidsparen in de bloemen

Algemeen

Ditmaal ging burgemeester Wendy Verkleij niet op bezoek bij de bruidsparen thuis, maar had ze drie bruidsparen uitgenodigd op het gemeentehuis voor koffie met gebak. De Oude Raadszaal was versierd met ballonnen en slingers met daarop het getal 60. Op een groot scherm werden advertenties uit die tijd vertoond en het weerbericht op de trouwdag zelf, 60 jaar geleden.

Door Ina Verblaauw

Rob Kooijman (87) en Jenny Vliet Vlieland (83) traden op 21 augustus 1963 in het huwelijk in Den Haag. Jenny, geboren in Noordwijk ging met een vriendin voor de verandering dansen in Den Haag en loerde al de hele avond op de mooie Rob. Vijf minuten voor sluitingstijd vroeg hij haar ten dans. Rob was zeeman en Jenny heeft altijd in de zorg gewerkt. Het echtpaar kreeg twee kinderen en heeft vier kleinkinderen.

Pieter Hazenoot (83) en Gré Schaper (85) trouwden op 27 september 1963 in Bolsward. Gré, een echte Friezin, kwam in Noordwijk werken als kindermeisje. Bij het uitgaan ontmoette ze Pieter die lange tijd timmerman was en vele jaren hoofd beheerder van De Schelft. Het echtpaar kreeg twee kinderen.

Willem Janssen (84) en Cock Warmerdam (81) zijn echte Noordwijkerhouters. Zij trouwden op 20 mei 1963 in Noordwijkerhout. Zij ontmoetten elkaar op een verjaardag. 

Willem was elektricien en Cock deed de huishouding. 

Zij zijn altijd zeer actief geweest in het verenigingsleven in het dorp. Zij kregen vier kinderen en zes bonuskinderen en hebben 12 kleinkinderen. 

Bridgen en fietsen zijn nog steeds hun hobby’s.

Uit de krant