Lida van der Voort en wethouder Roberto ter Hark. | Foto: Ina Verblaauw.
Lida van der Voort en wethouder Roberto ter Hark. | Foto: Ina Verblaauw.

Gratis audiotour: Heilzaam Noordwijk

Algemeen

Wethouder Roberto ter Hark gaf vrijdag in Streekmuseum Veldzicht het startsein voor de audiotour Heilzaam Noordwijk. De afwisselende wandelroute door het unieke natuurlandschap van Noordwijk met audiotour is een initiatief van de gemeente Noordwijk, in samenwerking met Streekmuseum Veldzicht, Noordwijk Marketing en Wandelnetwerk Bollenstreek.

Door Ina Verblaauw

Ter Hark verrichtte samen met Lida van der Voort, locatie-manager van Veldzicht de onthulling van de tour. Lida vertelde de aanwezigen in het kort wat er allemaal te zien en te beleven valt op Veldzicht. Voor wie er nog nooit is geweest: een absolute aanrader om iets meer te weten te komen over de historie van Noordwijk. “De audiotour is voor bezoekers en inwoners, voor iedereen die geïnteresseerd is in de verhalen van Noordwijk. Bij deze speciale wandeling maak je kennis met lekker bewegen, het verhaal van de kruiden, de rust, de weidse oer-Hollandse duinen, het strand, de golven en de branding. De kruiden en de heilzame werking van de zee worden in deze audiotour samengebracht”, aldus ter Hark.

Kruiden en Thalasso

Noordwijk kent een rijke geschiedenis als heilzame badplaats en als belangrijkste kruidencentrum van Nederland in de 18e en 19e eeuw. Meer hierover ontdek je via de audiotour en onderweg in Streekmuseum Veldzicht en de bijzondere tuinen rondom het museum. Thalasso is het Griekse woord voor de zee, weldadig voor lichaam en geest en binnen 300 meter van de kust te ervaren. 

De audiotour is gratis te downloaden via de app izi.TRAVEL. De brochure is verkrijgbaar bij het museum, het gemeentehuis, de bibliotheek en het VVV-kantoor. Op de website van Veldzicht is de QR-code ook te openen. De audiotour is een gezamenlijk initiatief van Museum Veldzicht, Wandelnet en de gemeente Noordwijk.

Uit de krant