Na een drankje op het strand, verzamelde de groep bij de ingang van een van de bunkers van het Atlantikwall Museum.
Na een drankje op het strand, verzamelde de groep bij de ingang van een van de bunkers van het Atlantikwall Museum. Foto en tekst: Caroline Spaans.

Uitje met vrijwilligers SOP

Algemeen

De vrijwilligers van SOP (Stichting Ontmoetingscentrum Puyckendam) waren vrijdag uitgenodigd om mee te gaan op het jaarlijks uitje dat het bestuur voor ze organiseert.

Bijna alle vrijwilligers hadden aan de uitnodiging gehoor gegeven en verzamelden zich voor een drankje bij Strandpaviljoen De Koele Costa in Noordwijk, waar het achter glas in de zon prima toeven was op het terras. Na een uurtje vertrok het gezelschap van 28 man en vrouw wandelend richting het Atlantikwall Museum (”En dat spreek je niet op z’n Engels, maar op z’n Duits uit: die laatsten hebben hem tenslotte gebouwd”, aldus de gids). De groep werd hier in tweeën gesplitst en ging afzonderlijk met de gidsen mee het bunkercomplex in. Het jasje/vestje mocht weer aan, want binnen in de bunkers is het een constante temperatuur van 12 graden. De groep kreeg een indrukwekkende uitleg over het gangenstelsel van 500 meter en de twaalf bunkers die hier liggen. Voor velen was het de eerste keer dat ze hier kwamen, maar ook voor degene die hier al eerder zijn geweest, was het (opnieuw) een bijzondere tour. 

Na afloop ging iedereen aar Noordwijkerhout, waar bij het Wapen van Noordwijkerhout een walking dinner werd geserveerd. Voorzitter Chris de Jong bedankte de vrijwilligers voor hun inzet en maakte van de gelegenheid gebruik om drie nieuwe bestuursleden te introduceren: Anita Boersen, Arie van den Burg en Jan van den Nouland.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant