Bloemen en een bezoek van de burgemeester horen erbij als je al zolang getrouwd bent.
Bloemen en een bezoek van de burgemeester horen erbij als je al zolang getrouwd bent. Foto: Ina Verblaauw

Bert en Hennie vieren hun diamanten huwelijksjaar

Algemeen

Burgemeester Wendy Verkleij ging vanochtend op bezoek bij het echtpaar Kiffers-Brander ter gelegenheid van hun 60-jarige huwelijksdag. Namens de gemeente Noordwijk bracht zij hen de felicitaties over en een boeket bloemen.

Door Ina Verblaauw

Bert Kiffers (86) werd geboren in Enschede en Hennie Brander (85) is een Friezin in hart en nieren, geboren in Drachten. Zij leerden elkaar kennen tijdens een maandelijks dansfeest in Drachten.

Bert heeft in een aantal gemeenten als archivaris gewerkt: Beetsterzwaag, Hoorn en Gorinchem. Toen hij ooit solliciteerde als gemeentearchivaris in Noordwijk werd hij aangenomen, waardoor het stel verhuisde van het hoge noorden naar de kust. Hennie was voor haar huwelijk werkzaam bij de Hema en schoenzaak Bata.

Barre Elfstedentocht

In het huwelijksjaar 1963 vond nog een belangrijke gebeurtenis plaats: de barre Elfstedentocht. Bert heeft ‘m gereden, maar werd om middernacht van het ijs gehaald en kon dus niet meer finishen. Het felbegeerde kruisje werd helaas niet gehaald. De gebeurtenis op zich staat bij beiden nog helder voor de geest. Hennie was de betere schaatsster; maar zij vond het te koud. De jaarlijkse ambtenarendag was een groot feest. 

Reizen naar Kreta en Spanje

Het echtpaar ging jaarlijks met de kinderen naar Spanje. Ook een reis naar Kreta werd gemaakt. Ze lezen graag, volgen het nieuws en de natuur is een grote hobby. Koken is ook een hobby van Bert waardoor er elke dag een gezonde maaltijd op het middagmenu staat. Het echtpaar heeft twee zoons en twee kleindochters. “Onze ouders zijn lief en bezorgd”, aldus de zoons. Dat zij dat geërfd hebben, blijkt wel uit hun dagelijkse telefoontje naar de ouders toe. 

Zaterdag wordt het feest gevierd in Leiden met alle dierbaren.

Uit de krant