Sander Bosman VV Noordwijk (Foto: archief)

Maasluis uit; altijd lastig

Algemeen Sport

Er zijn van die tegenstanders die het je altijd moeilijk weten te maken. Bij Noordwijk is dit o.a. Excelsior Maassluis. In een wedstrijd waarin Noordwijk zeker niet had hoeven verliezen waren het toch de mannen van Excelsior die uiteindelijk even als vorig seizoen juichend het veld in Maassluis verlieten na een 2-1 winst.

De wedstrijd zelf stond zeker niet bol van hoogtepunten. Want beide teams waren in de 16 nauwelijks echt gevaarlijk. De stevige verdedigers van Excelsior hadden mogelijk wat meer werk dan die van Noordwijk maar tot uitgespeelde kansen was ook Noordwijk deze middag nauwelijks in staat.

Met Sander Bosma aanvankelijk op de linkervleugel en Sven van Oosten op rechts zocht Noordwijk naar oplossingen maar die bleken niet voor handen. Opkomende verdedigers Bouwman en Zethof stichtten weliswaar soms gevaar maar concreet leverde dit niets op.

Gedurende de wedstrijd zagen we Van Oosten regelmatig naar links verhuizen, keerde Bosma terug naar het middenveld en zocht Roshanali af en toe naar mogelijkheden op de rechtervleugel.

En omdat Maassluis aanvallend ook nauwelijks gevaarlijk kon zijn was het een saaie wedstrijd zonder hoogtepunten en kwam de rust met een 0-0 stand.

Na de rust zou het voor Noordwijk toch moeten gebeuren maar zomaar een afstandsschot van Excelsiorspeler Beemt gooide roet in het eten. Deze treffer leek onverdiend maar er stond wel 1-0 op het scorebord. Nadat Wendt rakelings naast had gekopt mochten Draaier en Coopmans hun opwachting in het team van Noordwijk maken. En zij zagen na ruim 70 minuten speeltijd dat Roshanali op aangeven van Slijngard van dichtbij wel raak kopte: 1-1.

Dat leek perspectief te bieden en Noordwijk moest op jacht naar de winst. Maar opwindend werd het allemaal niet en opnieuw viel uit het niets het doelpunt aan de andere kant. Deze keer werd er, met nog zo’n 7 minuten speeltijd, verwijtend naar keeper Jansen gekeken want de bal rolde ogenschijnlijk knullig tussen zijn benen en zijn handen door het doel in: 2-1. De resterende tijd probeerde Noordwijk het wel maar bleek niet meer in staat, ondanks een 100% kans voor Marbus, om van dichtbij verandering op het scorebord aan te brengen. En dus bleven de 3 punten ook deze keer in Maassluis. Een zeer welkome aanvulling op hun beperkte puntenaantal waarbij het degradatiespook in Maassluis zeker blijft ronddwalen.

Volgende week de altijd met opwinding omlijste wedstrijd tegen Scheveningen. De Houtrustploeg wonnen deze keer hun wedstrijd tegen Jong Volendam met 2-1 en zijn volop in de strijd om zich, na een matige periode, definitief uit de degradatiezone vandaan te spelen. Noordwijk staat nu met 36 punten op een 7e plaats. Dat zijn 20 punten minder dan koploper AFC en zo’n 20 boven de degradatiegrens. Het lijkt dus dat de roodwitten de competitie uit gaan spelen zonder dat er verder nog echt iets op het spel komt te staan.