'Onze cliënten willen zo lang mogelijk zelfstandig en prettig thuis blijven wonen'.
'Onze cliënten willen zo lang mogelijk zelfstandig en prettig thuis blijven wonen'. Foto: Martine Goulmy

Beeldzorg delen in de thuiszorg

Algemeen

Zorgorganisaties Roomburgh en Marente werken sinds 1 maart samen op het gebied van beeldzorg. Marente (met woonzorginstellingen op tien locaties, waaronder wzc Jeroen in Noordwijk) levert al vele jaren beeldzorg aan haar cliënten met een eigen beeldzorgteam.

Dit beeldzorgteam gaat vanaf nu ook beeldzorg leveren aan cliënten van Roomburgh. Omdat Roomburgh zo’n 60 cliënten thuiszorg heeft, is het organisatorisch niet haalbaar om beeldzorg te leveren. Ook Roomburgh ziet het belang om beeldzorg te leveren daar waar het fysieke zorg kan vervangen. Zo ontstaat uiteindelijk meer tijd om meer cliënten de fysieke zorg te kunnen blijven verlenen. Met het oog op de toekomst is het nodig om met elkaar samen te werken, onderstrepen zowel Roomburgh als Marente. Het is een mooi voorbeeld hoe wij als zorgorganisaties binnen Avant steeds meer samenwerken in de regio. Dat dit lukt is mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van Zorg en Zekerheid. 

Zorgvraag steeds complexer

‘Door deze samenwerking kunnen we uiteindelijk meer cliënten zorg bieden met hetzelfde aantal medewerkers. Dit is belangrijk als je kijkt naar de toekomstige ontwikkeling met dubbele vergrijzing, krapte op de arbeidsmarkt en steeds complexere zorgvraag’, aldus Bert Buirma, bestuurder bij Roomburgh. Heidi van den Brink, bestuurder bij Marente: ‘Daarnaast biedt het cliënten meer eigen regie en vergroot het de zelfredzaamheid. Niet meer iedere dag een thuiszorgmedewerker over de vloer. Onze cliënten willen zo lang mogelijk zelfstandig en prettig thuis blijven wonen. Niet voor alle zorg hoeft een zorgmedewerker een cliënt thuis te bezoeken. Veel kunnen we al digitaal verzorgen. Dit doen we met een vast team. Persoonlijk contact blijft voor ons namelijk het belangrijkst.’ 

Begin maart was een speciale medewerkersbijeenkomst als aftrap van de samenwerking. Tijdens een feestelijke lunch konden de twee teams persoonlijk kennismaken met elkaar. 

Uit de krant