Voorzitter van de wijkvereniging, Sybren de Jong en zijn kinderen. | Foto: IV
Voorzitter van de wijkvereniging, Sybren de Jong en zijn kinderen. | Foto: IV

Bomen planten met Wijkvereniging Vinkenveld

Algemeen

In Noordwijk inmiddels een bekend gezicht. Rob Choufoer, Z(werfvuil) Ambassadeur. Tijdens zijn dagelijkse wandelingen pikt hij her en der zwerfvuil op. Zo ook in de wijk waarin hij zelf woont. “Doordat ik eigenlijk in de wijk wel elk plekje ken, kwam ik op het idee om iets te doen met de boomspiegels in de wijk.” Boomspiegels zijn de kleine stukjes grond rondom bomen. “Als wijkvereniging hebben we het plan opgepakt om die boomspiegels in te zaaien, zodat er allerlei bloemen rondom de bomen verschijnen”. Een mooi en succesvol initiatief.

Door Ina Verblaauw

En daar bleef het niet bij. Knotwilgen worden elke twee jaar gesnoeid. De takken die er af gaan, verdwijnen normaal gesproken in de shredder. “En dat is zonde”. Door stormschade en ziektes waren veel bomen uit de wijk verdwenen. Er werd contact opgenomen met de gemeente Noordwijk om een aantal van die takken te gebruiken om aan te planten op Het Laantje. Dat resulteerde in een snelle samenwerking. Zaterdag 11 maart kwam wethouder Theo van Alkemade naar Het Laantje om een bord te onthullen aan het begin van Het Laantje. De tekst luidt: Adoptie Groen: In samenwerking met de gemeente Noordwijk adopteren de bewoners dit stukje groen. De bewoners zorgen samen voor het onderhoud van het groen.”

Vervolgens werden 33 takken van goudwilgen geplant door bewoners; medewerkers van de afdeling Groenvoorziening zorgden voor de ondersteuning. De takken worden ondersteund door paaltjes om beschermd te zijn tegen het maaien van het gras en er wordt gehoopt dat honden de paaltjes en niet te takken uitzoeken om tegenaan te urineren. Voorzitter van de wijkvereniging, Sybren de Jong bedankte de gemeente Noordwijk voor de goede en snelle samenwerking om dit project te realiseren. Samen met zijn zoon Jelle en dochter Femke plantte hij ook een tak, die hopelijk binnenkort aanslaat en een boom wordt.

Uit de krant

Uit de krant