Foto archief, WS
Foto archief, WS

De Mooiste File wordt dit jaar weer iets bijzonders

Algemeen

Het was even spannend maar inmiddels is het zeker dat ook in 2023 De Mooiste File van Nederland terugkeert op de Koningin Wilhelminaboulevard. Een keur van bloemendecoraties op blinkende automobielen, bedrijfswagens en oldtimers zullen aan bezoekers worden gepresenteerd.

Nieuw dit jaar is dat ‘De File’ aansluit achter het vertrekkende Bloemencorso en een unieke rondgang door Noordwijk maakt.Op vrijdagavond is er zoals gebruikelijk eerst nog een preview waarbij ‘de Vrienden van de Mooiste file’ de eregasten zijn. Zij zullen in Beachclub O worden ontvangen en op de Oranjepromenade van de Hotels van Oranje zal deze preview officieel worden geopend. En krijgen de vrienden en andere bezoekers de kleur- en geurrijke arrangementen van Jessica Keet feestelijk gepresenteerd.

Speciale aandacht wordt er deze editie besteed aan de Tuin van Holland en Proeftuin Noordwijk, waarbij aan de regionale producten veel aandacht wordt gegeven. Ook voor de culinaire artiesten die in de diverse Noordwijkse restaurantkeukens acteren en regionale producten als de unieke basis voor hun menu’s gaan benutten.

Optredens

Op zaterdag en zondag zal ‘De Mooiste File van Nederland’ weer kunnen worden bewonderd wanneer ze op de Koningin Wilhelmina Boulevard zijn opgesteld. Het evenement wordt op zaterdag ondersteund door marcherende muziekkorpsen. Na de officiële start van het Bloemencorso en de rondgang van ‘De File’ door Noordwijk worden auto’s en praalwagens weer opgesteld op de boulevard Terwijl er op die dag op het traditionele podium diverse optredens worden georganiseerd. Zoals optredens van dansschool Boot, de tv-helden Bing en Flop, een mobiele disco en een presentatie van een keur aan Oldtime Studebakers.

Ook zondag diverse activiteiten met autoclubs, blaaskapel de Koetillers uit Noordwijkerhout en het Zeemanskoor de Noordwijkers. Zondagavond om 18.00 uur zal de File weer worden ontbonden.

Uit de krant

Uit de krant