Caro van Velzen krijgt de eerste sleutel:
Caro van Velzen krijgt de eerste sleutel: "Ik wilde graag een kleiner huis, maar wel in Noordwijk. | Foto: Losgortos.

Eerste sleutel voor huurders Offem Zuid

Algemeen

De huurders van het project Offem Zuid kregen vorige week de sleutel van hun nieuwe woning. Caro van Velzen nam de sleutels in ontvangst van haar woning aan de Kostverloren. “Ik wilde heel graag kleiner wonen en in Noordwijk blijven”, vertelt ze. Aannemer Van Rhijn Bouw uit Katwijk heeft voor Woonstichting Stek de 68 energiezuinige twee- en driekamerappartementen gebouwd.

Van Velzen is heel blij met haar nieuwe driekamerwoning. “Ik woonde in een eengezinswoning en wilde graag gelijkvloers. Ben heel blij dat het is gelukt om binnen Noordwijk te verhuizen.” Zo’n 26 huurders van Stek hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om binnen Noordwijk door te stromen. Dit geeft weer mogelijkheden voor anderen om in aanmerking te komen voor een woning in de gemeente. Daarnaast hebben starters de kans gekregen om in dit appartementengebouw op zichzelf te gaan wonen. Alle huurders van het complex komen uit Noordwijk. Alle huurders ontvingen vorige week de sleutels van hun nieuwe woning. In de twee gebouwen staan aan de straat Kostverloren en bestaan uit twee- en driekamer­appartementen. De woning is bijna energieneutraal en stoot heel weinig Co2 uit. 

Knipoog naar vroeger

Offem Zuid ligt tussen het Landgoed Offem en de Beeklaan. De architectuur is hier voor een gedeelte geïnspireerd op de authentieke bebouwing aan de Voorstraat, het Lindenplein en Landhuis Klein Offem in Noordwijk Binnen. De twee gebouwen hebben namen gekregen die binding hebben met de plek: Strandwal en Nieuwe Duinen. De grond waar de twee complexen staan, waren vroeger een strandwal en oude duinen. De contouren van de bodemlagen zijn hierin goed zichtbaar, zo staat het omschreven in het archeologisch onderzoek van 2017. Verder zijn ook diverse vondsten van oude bewoning gevonden. De nieuwe huurders zijn dus niet de eerste bewoners van dit stukje Noordwijk.

Uit de krant

Uit de krant