'In de lokale politiek hebben we 100 lijsttrekker beneden de 40 jaar!'| Foto: Wim Siemerink
'In de lokale politiek hebben we 100 lijsttrekker beneden de 40 jaar!'| Foto: Wim Siemerink

CDA-voorzitter Hans Huibers ‘predikt’ in Hotel Royal:

Algemeen

Noordwijk kreeg deze week bezoek van de landelijk voorzitter van het CDA, Hans Huibers. In de gezellige gelagkamer van Hotel Royal was er na een ledenvergadering een nieuwjaarsborrel voor leden en niet-leden, waarbij Huibers de lokale afdeling een hart onder de riem stak.

En dat deed hij enthousiast, met veel elan en in een tempo die bij politici nauwelijks gebruikelijk mag worden genoemd. Hij liet weten dat hij als nieuwe landelijke voorzitter de banden tussen het land en de gemeenten op korte termijn wil versterken. 

Hij zei te hebben geconstateerd dat de politiek al meer dan 10 jaar niet meer van de mensen in het land is. Huibers vervolgens: ‘Ik geloof in de aankomende generatie. En mijn hoop vestig ik op de passie die ik overal in het land ervaar bij onze leden.

Met in de lokale politiek niet minder dan 100 lijsttrekker beneden de leeftijd van 40 jaar’. Hij benadrukte ook dat het in politiek zou moeten gaan over ‘minder ik en meer wij’.

CDA-voorzitter Jan Maarten de Raad bleek al even enthousiast en passioneel te reageren. Waarna met de leden uit Noordwijkerhout en Noordwijk gezamenlijk werd getoost op een goed 2023.

Uit de krant