SV Urk – VV Katwijk op Sportpark De Vormt in Urk. 12 januari 2023: Riekelt Nentjes (SV Urk) en Robbert Susan (VV Katwijk). Foto: Patrick Goosen/Orange Pictures.
SV Urk – VV Katwijk op Sportpark De Vormt in Urk. 12 januari 2023: Riekelt Nentjes (SV Urk) en Robbert Susan (VV Katwijk). Foto: Patrick Goosen/Orange Pictures. Foto: Patrick Goosen

Katwijk overweldigend naar achtste finale

Algemeen

Met groot machtsvertoon heeft VVKatwijk donderdagavond de overwinning op Urk binnengehaald. Gesteund door de vele supporters die ’s middags al met bussen afreisden werd het een spectaculaire en feestelijke wedstrijd.

Dankzij een 0-3 overwinning op Urk bekert Katwijk verder in de TOTO KNVB Beker. Katwijk zit dus in de koker voor de achtste finale waarvan de loting zaterdagavond plaatsvindt. En terecht. De Katwijkers wisten al vele malen eerder die finale binnen te dringen en hoge ogen te gooien.

In een sfeervol en buitengewoon volgepakt Sportpark De Vormt op Urk kwam Katwijk goed uit de startblokken. Al in de 6e minuut scoorde Tim Freriks op aangeven van Ahmed el Azzouti de 0-1. In het vervolg van de eerste helft werd er niet meer gescoord, ondanks dat er van beide kanten diverse mogelijkheden waren.

In de tweede helft hield doelman Van Leeuwen Katwijk een aantal keer op de been. Aan de andere kant werd 2 keer de lat geraakt door Katwijk voordat Killian van Mil voor de 0-2 kon aantekenen, of komt het doelpunt toch op naam van nieuwkomer Des Kunst die het schot nog van richting veranderde? Het slotakkoord was van Alljereau Mercera die op aangeven van doelman Jean Paul van Leeuwen de 0-3 kon binnenschieten: 0-3. 

Het laat zich raden dat de stemming er tijdens de thuisreis feestelijk inzat. 

Aanstaande zaterdagavond weet Katwijk wie de tegenstander in de achtste finale wordt. De loting is vanaf 23.10 uur live te zien op ESPN.

Uit de krant