Joke en Christiaan poseren graag naast de burgemeester. | Foto: Ina Verblaauw.
Joke en Christiaan poseren graag naast de burgemeester. | Foto: Ina Verblaauw.

Echtpaar Gadient-Wassing viert 60-jarig huwelijksjubileum

Algemeen

Namens de gemeente ging burgemeester Wendy Verkleij met een groot boeket bloemen op bezoek bij het echtpaar Christian (85) en Joke (79) Gadient-Wassing om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. In het gezellige appartement ontstaat een humorvol gesprek, waarbij Christian op zijn spreekstoel zit. En niet ten onrechte.

Door Ina Verblaauw

Joke Wassing is de dochter uit een Noordwijkse potterbakkersfamilie en ging werken in de fotozaak van Govert Roos. Christian is van oorsprong Zwitser, geboren in Chur. Als jongen van 13 kwam hij in aanraking met de Zwitserse horeca. Als snel bleek hij een talent te zijn. Nooit klagen en heel veel uren maken. Na omzwervingen binnen Zwitserland, kwam hij terecht bij Grand Hotel Huis ter Duin, om daar als chef-kok de keukenbrigade te runnen. Zijn hobby was fotografie en zo gebeurde het dat Christian en Joke kennismaakten met elkaar en verliefd raakten. De verblijfvergunning van zes maanden verliep en Christian moest noodgedwongen weer zes maanden elders werken. Zoals op Kensington Palace, Groot-Brittannië, Hilton New York en nog vele andere toonaangevende locaties in de wereld. Joke bleek de ideale echtgenoot: nooit klagen over de lange werktijden en een goede moeder voor de twee kinderen. Er zijn inmiddels twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Twee geloven op een kussen...

In 1963 trouwde het stel in Noordwijk op het gemeentehuis. Want Joke protestant en Christian katholiek: “Maar bij ons kwam de duivel er niet tussen, ha!” Ze gingen wonen in Amsterdam, maar al snel werd Christian gevraagd de keukenbrigade te leiden bij het nieuw te openen Hilton Hotel in Rotterdam. Uiteindelijk kwamen ze terug naar Noordwijk waar ze nog steeds met veel plezier wonen en waar Christian in diverse toprestaurants werkzaam was. Nog elke dag kookt Christian de heerlijkste gerechten. Zijn Chateaubriand wordt alom geprezen. Voor de burgemeester een reden om de ingrediënten te noteren.

Uit de krant